Horký objev Evropy 2 Andrew May představuje nový singl

Andrew May Foto: Martin Senčák

V lednu tohoto roku představilo Rádio Evropa 2 velký slovenský objev, zpěváka jménem Andrew May.

Do té doby neznámému umělci se podařil husarský kousek – zaujal jedno z nejposlouchanějších rádií hned prvním singlem „The Way You Love“.

Přesně pololetí po vydařeném debutu představil další skladbu, tentokrát taneční záležitost se silným poselstvím s názvem „Hero“.

Dnes, na sklonku roku, ve kterém se objevil na scéně, představuje svůj třetí letošní singl „Because Of You“ opět pod cennou záštitou Evropy 2.

Přestože před rokem ještě slovenský rádiový éter netušil, kdo se skrývá za uměleckým jménem Andrew May, dnes představuje tento nadějný slovenský talent už svůj třetí oficiální singl v tomto roce!

Výběr padl na baladu „Because Of You„, pod kterou se producentsky podepsal Vlado „Randy“ GNEP ze Studia 7, dnes už takříkajíc Andrewa dvorní producent.

Po předchozích zkušenostech a singlech jsem se opět rozhodl pro Randyho, protože jsme si profesionálně a osobnostně velmi sedli. Oba inklinujeme k zahraničnímu zvuku a oba jsme perfekcionisté, „hodnotí Andrew dlouhodobou spolupráci s oblíbeným producentem

Po rychlých tanečních písních Andrew výrazně zpomalil a fanoušky tentokrát překvapil romantickým „ploužákem“.

Cítil jsem, že po předchozích singlech chci přinést něco osobnějšího a mně jako zpěvákovi přirozenějšího. Píseň má obrovskou sílu, je o konci vztahu a zároveň o novém začátku. Věřím, že se bude líbit i mým fanouškům, „vysvětluje mladý talent.

Pamatuješ si ještě na to, co tě inspirovalo ke vzniku nového singlu?

Musím se přiznat, že důvod, proč jsem napsal právě tuto skladbu si příliš nepamatuji, protože vznikla před více než dvěma lety, ale pamatuji si, že vznikla velmi spontánně. Seděl jsem ve svém pokoji, hrál jsem na klavír a zpěv mě napadal velmi intuitivně. Ještě v ten den jsem si ve studiu nahrál první demo, „popisuje hudebník rychlý zrod písně, jejíž hudební podobu vymyslel sám, zatímco textovou stránku svěřil své dvorní textařce Patricii Pavlíkové. Jak Andrew May prozrazuje, v procesu vzniku se ze skladby „Because Of You“ vyvinul duet.

Jak hostující zpěvačku si nakonec přizval dámu, jejíž jméno se rozhodl ponechat zahaleno rouškou tajemství. Speciálně při příležitosti této hudební spolupráce však dostala umělecké jméno Mrs. Nobody.

Mrs. Nobody jsem si vybral především díky její emotivnímu projevu, tomu jak dokáže skladbu procítit, ale i kvůli tomu, protože jsem měl pocit, že naše hlasy k sobě barevně velmi pasují, „vysvětluje Andrew a jedním dechem dodává, že právě záměr představit pouze hlas a nechat tvář pěvecké kolegyně záhadou, zkomplikovalo práce při přípravě námětu videoklipu k písničce.

Ve videoklipu pod režisérskou taktovkou Martina Senčáka nakonec propůjčila tvář záhadné Mrs. Nobody zpěvačka a muzikálová herečka Natálie Hatalová. S tou se Andrew překvapivě setkal poprvé právě na place …

S Natálkou jsme se před tím vůbec neznali. Hledali jsme do klipu typově výraznou dívku s tmavými vlasy a mě napadla právě ona. Věděl jsem, že má herecké zkušenosti a při natáčení nám to i dokázala. Shodou okolností mě dokonce nedávno oslovila, jestli bych jí nenapsal skladbu, „popisuje Andrew May první spolupráci s Natálií, která si rovnou“ střihla „roli jeho nevěsty.

Jak se v netradiční roli cítila?

Natáčení bylo úplně skvělé .. Byla zábava vyzkoušet si svatbu takto na“ nečisto“s rodinou, přáteli, s obřadem i s oslavou. Mám radost z výsledku a písničce přeji všechno dobré, protože si myslím, že nejsem jediná, které se líbí! „Dodává videoklipová Mrs. Nobody a Mrs. May v jedné osobě na závěr.

Foto ze svatby

Andrew May / BIO /

Andrew May / BIO /

Andrew May, vlastním jménem Andrej Mutňanský / 26 / přináší slovenskou produkci s cílem dosáhnout světovou uměleckou úroveň. Nevystudoval žádnou uměleckou školu, přesto ho hudba provázela od dětství v podobě hodin zpěvu a klavíru.

Na střední škole komponoval s kamarády elektronickou hudbu a vzápětí si založil první vlastní kapelu Picture Of The Day.

Po 3 albech se však kapela rozpadla, což byl zároveň začátek Ondřejovo sólové kariéry pod pseudonymem Andrew May.

V současnosti tvoří vlastní skladby, intenzivně spolupracuje s producentem Randym GNEP a má na kontě první úspěšné singly, které zaregistrovaly slovenská rádia – mezi první patří No Matter Who You Are či píseň All This Night, jejíž videoklip označil portál Topky.sk jako „světové video ze Slovenska, které stačí jednou vidět a hned budete šťastnější „.

Následoval první rádiohit, píseň The Way You Love, která se rychlostí blesku stala číslem 1 v hitparádě Rádia Evropa 2.

Andrew May_Foto_MARTIN Senčák (450 x 674)
Andrew May, Foto: Martin Senčák