James Blake : Nevadí mi, když si stáhnete mé nové album zdarma!

Zpěvák James Blake mluví o nelegální, sdílení souborů a hudebním průmyslu.

James Blake řekl, že je mu jedno, jestli si lidé nelegálně stahnou jeho nové album zdarma. Zpěvákovo druhé album „Overgrown“ vyjde právě dnes. James akceptuje digitální pirátství, jako každodení fakt  a je smířený s tím, ze lidé si stáhnou jeho nové album přes pirátské stránky a torrenty.

Deník Guradian se zeptal Jamese na jeho názor, ve věci stahování hudby zdarma, James odpověděl: “ Proč ne? Kdybyste měli možnost si mé nové album stáhnout zdarma nebo koupit, co james-blake-overgrown2byste udělali? Asi byste si ho stáhli zdarma, nebo ne? Ja věřím, že lidé spíše kliknou na tlačítko koupit a podpoří mou tvorbu,  raději než vyhledávat pirátské stránky, kde si ho stahnou zdarma“.

James Blake dodáva:“ Věci se mění, hudební průmysl se mění, není to tom, že by stagnoval nebo měl tendenci upadat, ale lidé, jako sem já, umělci, jsou uvězněni v tomto kolosu a snaží se dostat ven.“

James Blake rovněž hovořil o jeho vztahu s Theresa Wayman:“ Náš dlohodobý vztah, který je spíše na dálku, vzdáenost příliš  nepomáhá jejich kreativitě, ale spíše ta nejistota. Je to ta nejistota ve vztahu, která je přirozená, to je ten motor, který podporuje naši kreativitu. Rovněž má  pozice  a nejistota v hudební průmysl podporuje mou kreativitu.

James Blake vypustil první song na kterém spolupracoval s skupinou Wu Tang Clan’s RZA. První ochutnávka jeho nadcházejícího alba Overgrown je k vidění na Jamesovo Tumblr účtu. James také sdílel píseň, která se objeví jako bonusová a nese název ‚Every Day I Ran‘.