Jihokorejský rapper PSY na koncertu představil singl Gentleman

Slavný jihokorejský rapper PSY dnes na koncertu v Soulu 45.000 nadšených fanoušků představil klip ke svému novému singlu Gentleman. Napsala to agentura DPA. Ve videu pětatřicetiletý zpěvák opět řádně kroutí boky, tak jako ve své dosud nejznámější písni Gangnam Style.

Videoklip k novém singnlu Gentleman shlédněte níže

I když se nahrávka jmenuje Gentleman, PSY se tak v bláznivém videoklipu rozhodně nechová. Naopak ženám komplikuje život, jak jen to jde – jedné odstrčí židli, když si sedá, další zase třeba zrychlí běžecký pás tak, že z něj sletí.

psywebTaneční prvky, které připravil stejný choreograf jako u hitu Gangnam Style, tentokrát prý vycházejí z tradičních korejských kroků, uvedl umělec, který se přiznal, že po nečekaném a celosvětovém úspěchu předchozího singlu na něj vzrostl tlak. Přesto se však prý snaží zůstávat věrný sobě a korejským kořenům.

Dnešní koncert se uskutečnil v době, kdy na Korejském poloostrově panuje vyhrocený stav kvůli výhrůžkám Severní Koreje, že zaútočí jadernou zbraní. K situaci se dnes vyjádřil i PSY, který napětí mezi oběma korejskými státy lituje a doufá, že písní Gentleman udělá radost i Severokorejcům.

Videoklip Gangnam Style

Videoklip Gangnam Style byl poprvé na webu zveřejněn 15. července minulého roku a stal se nejsledovanějším videem na YouTube, když překonal už 1,5 miliardy zhlédnutí. Doprovázejí ho bláznivé pohyby připomínající jízdu na koni, kterých se radující se fanoušci dočkali i na dnešním koncertu s názvem Happening na soulském stadiónu Sangam.

Několikahodinovou show, během níž se svérázný rapper někdy vznášel i nad hlavami diváků, přenášel živě do celého světa server YouTube. Píseň Gentleman, která byla vrcholem představení, byla oficiálně zveřejněna již v pátek, a to ve 119 zemích.

 

zdroj: (ČTK) -mtw hej