Thom Artway zveřejňuje trailer k chystanému klipu All I Know, láká na příběh lásky, ladné gymnastky i londýnské ulice

Thom Artway chystá klip k prvnímu singlu All I Know z nově připravovaného alba, jež vyjde na podzim 2018. Slavnostní premiéra klipu se uskuteční na koncertě 17. dubna od 20.30 hodin v Malostranské besedě v Praze.

Ovšem trailer je ke zhlédnutí již nyní! Natáčelo se v tělocvičně Tesla Brno počátkem letošního roku, zahrát si mohli i Thomovi fanoušci. Po Thomově boku se také objeví půvabná gymnastka a několikanásobná mistryně České republiky Anna Šebková, která ztvárnila jeho přítelkyni.

Díky projektu Czech Fresh se Thom a realizační tým také přesunul do Londýna a studia YouTube Space, kde vznikly další části klipu. Během letošního jara Thoma Artwaye čeká kromě příprav nové desky také několik zahraničních koncertů a vystoupení.

Zajímavosti z natáčení

Píseň All I Know je prvním singlem k chystanému albu, jež vyjde na podzim 2018.  Vznik písničky popisuje Thom Artway takto: „Před časem jsem musel udělat velké rozhodnutí. Každý další den, kdy jsem se potácel v ´pomyslném středu´ mezi dvěma rozhodnutími, byl velmi těžký. Víra v lásku a opravdové přátelství mě zachránila a nese se tak každým refrénem – All Around Is Love. Produkce se tentokrát ujal mladý producent Ondra Turták, který písni vdechl moderní popový zvuk.“ 

Obrazovou podobu klipu, který je příběhem mladé zamilované dvojice, si vzalo na starosti pražské Black Pear Studio – režisér Jakub Jirásek a kameraman Filip Rejč. Režisér zasadil část příběhu do atraktivního prostředí gymnastických závodů, kde před kamerou exceluje Anna Šebková, jež je několikanásobnou mistryní republiky v moderní gymnastice a v klipu si zahrála Thomovu přítelkyni. Do sportovní haly Tesla Brno kromě gymnastického oddílu zavítali po výzvě na Facebooku také Thomovi fanoušci, kteří si zahráli v komparzu.

Prostředí tělocvičny v klipu vystřídají i londýnské ulice. Díky Thomově vítězství v loňském ročníku projektu Czech Fresh se celý realizační tým vypravil také do britské metropole, kde se natáčelo kromě exteriérů také v moderně vybaveném studiu YouTube Space, a tak bylo možné počítat i se speciálními efekty, které klip obohatí.

„Natáčení předcházely 3–4 týdny intenzivních příprav, během kterých jsme hledali lokace, vybírali herce a precizně plánovali každý záběr. V klipu se mimo jiné létá, takže jsme taky věnovali nějaký čas vymýšlení a testování toho, jak natočit tenhle trik. Vložené úsilí se nakonec skutečně vyplatilo a samotné natáčení byla radost. Celé jsme to zrealizovali během tří dní – dvou v Londýně a jednoho v Brně. Postprodukce probíhá v těchto dnech v pražském Magic Labu,“ přibližuje režisér klipu Jakub Jirásek.

 „Na videoklipech je super, že se od písně mohou oprostit. Někdy více, někdy méně. Nikdo totiž do skladatelovy hlavy nevidí a každý tu danou píseň chápe jinak. To platí i pro režiséra, který píseň All I Know posunul někam, kam by mne to ani nenapadlo. A to mám rád,“ pochvaluje si Thom Artway.

Klip představí Thom Artway v premiéře na koncertě Malostranské besedě 17. dubna od 20.30 hodin. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream.

Zahraniční aktivity Thoma Artwaye

Kromě premiéry klipu, koncertování po Čechách a na Moravě a příprav nového alba čeká Thoma Artwaye,jakožto držitele ocenění Czech Fresh, také několik zahraničních vystoupení. První proběhne 20. března v Bukurešti v Rumunsku na konferenci The Mastering of Music Business. Dále se Thom vypraví na veletrh a showcase festival do Frankfurtu nad Mohanem, kde se za podpory české hudební kanceláře SoundCzech objeví jako jediný vystupující za Českou republiku. V květnu zamíří do Amsterdamu na večer připomínající rok 1968 a do Helsinek na Český den.