Cocotte Minute startují turné Rude Boys Rallye s Pio Squad a Bijou Terrier

Nejsvébytnější české ikony svých žánrů vyrazí na společnou spanilou jízdu skrz Česko. Na části tour vystřídá Pio Squad stoupající slovenská hvězda Bijouterrier.

Po loňském prozatím nejúspěšnějším turné, jehož součástí byl i beznadějně vyprodaný pražský Lucerna Music Bar, přicházejí Cocotte minute s dalším originálním konceptem.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že Cocotte Minute mají s Pio Squad pramálo společného, opak je pravdou. Divoká, svobodná a nespoutaná devadesátá léta jejich dospívání definovala přistup k životu, hudbě i nadhled k žánru, ve kterém se každá kapela se ctí a lehkostí pohybuje.

Obě kapely debutovaly pro své scény zásadními nahrávkami na začátku nového tisíciletí a obě kapely mají za sebou zcela ohromující zmrtvýchvstání v posledních letech.

Cocotte Minute ohromili v roce 2015 kritiku i fanoušky comebackovým Rituálem. První v Česku živě a na jediný pokus nahranou videodeskou a od té doby pokračují ve spanilé jízdě na vrchol.

Pio Squad excelovali niterně hlubokou návratovou lahůdkou Stromy v bouři z roku 2016, za kterou obdrželi zcela zaslouženě žánrového Anděla, již druhého ve své nabité hudební historii.

Pio Squad

Už teď je jasný, že to bude legendární zájezd. Potají se učíme Pio šlágry, protože se do jejich show rozhodně hodláme nasquatovat. Neskutečně nás to baví,“ prozrazuje Zeller koncept ojedinělého dvojkoncertu.

… a samozřejmě nebude chybět společnej mega hit, kterej jsme složili jenom pro todle turné a po jehož poslechu se vrhne většina českých hudebních kritiků hromadně z útesu,“ dodává excentrický frontman Cocotte Minute.

„Těšim se na todle kombo. Cocotti zas netuší, že krotím elektrickou kytaru tak, že až uslyší naše riffy, jim to vodfoukne kníry… vemte jedno kytarový kombo navrch a já vás sejmu :)),“ přidává se Eurodel aka Dreaddy Krueger.

Punková princezna Zita Rigondeaux se svou smečkou Bijouterrier osvěží s Cocotte Minute část turné svým fenomenálním HC theatro punkem a vykouzlí nadupaný set těch největších hitů včetně novinek z nové desky.

Zdařilý producentský a skladatelský počin, za kterým mimo jiné stojí i Kuko z legendárních Horkýže Slýže, nezadržitelné stoupá na slovenské rock´n´rollové nebe. Právě s Bijouterrierem jako hostem vyprodali Cocotte Minute Pražský Lucerna Music Bar v loňském roce.

Rozpis termínů turné:

24.02 Liberec                       Bunkr + Pio Squad

01.03 Praha                         Lucerna Music Bar + Pio Squad

02.03 Ostrava                      Barrak + Pio Squad

03.03 Brno                            Metro + Pio Squad

09.03 Čelákovice                KD + Bijou Terrier

10.03 Ústí n. Labem            Doma + Bijou Terrier

23.03 Pardubice                  Žlutý Pes + Pio Squad

24.03 Zlín                             Fénix + Pio Squad

06.04 Kolín                           KD + Pio Squad

07.04 Plzeň                          Buena Vista Club + Pio Squad

13.04 Aš                               LaRitma + Pio Squad

14.04 Litvínov                      Ponorka + Pio Squad

20.04 Olomouc                    S Klub + Bijou Terrier

21.04 České Budějovice    K2 + Bijou Terrier