44 let poté: Takto vypadají herci z oblíbené pohádky „Tři oříšky pro Popelku“. Poznali byste je?

Filmová pohádka „Tři oříšky pro Popelku“ byla a je součástí dětství nás všech, zejména během vánočních svátků. Věříme, že tato pohádka je oblíbená i za našimi hranicemi a proto jsme se rozhodli zjistit, co se stalo s populárními herci této pohádky a jak vypadají v současnosti.

Tři oříšky pro Popelku (německy Drei Haselnüsse für Aschenbrödel) je česko-německá filmová pohádka z roku 1973 režiséra Václava Vorlíčka. Scénář napsal podle předlohy Boženy Němcové František Pavlíček, v titulcích je však uvedena Bohumila Zelenková, která jej zaštítila, protože Pavlíčkovi komunisté zakázali činnost v kultuře. Hudbu složil Karel Svoboda, hlavní píseň Kdepak ty ptáčku hnízdo máš zpívá Karel Gott a text napsal Jiří Štaidl. V hlavních rolích se představili Libuše Šafránková jako Popelka a jako princ Pavel Trávníček, kterého daboval Petr Svojtka. Natáčelo se na Klatovsku, v lesích kolem Javorné u Čachrova, u vodního hradu Švihov, v barrandovském studiu a ve východním Německu (ve Studiu Babelsberg a u zámku Moritzburg).

zdroj: cs.wikipedia.org

Popelka – Libuše Šafránková (64)

Hlavní roli ve filmu hraje slavná česká herečka Libuše Šafránková. Dosud se jí říká královna České televize. Vystupovala v mnoha filmech a seriálech v České republice a své kariéře se stále věnuje na plno.

Princ – Pavel Trávniček (66)

Téměř všechny ženy tajně milovaly Pavla Trávníčka. Pavel byl ženatý třikrát a má dva dospělé syny. Stále je součástí filmů a seriálů, často se objevuje na společenských akcích a ochotně mluví se svými fanoušky.

na druhé stránce..

Macecha – Carola Braunbock

Bohužel, Carola zemřela krátce po natáčení filmu v roce 1978 ve věku 54 let.

Dorka – Dana Hlaváčová (72)

Od té doby hrála Dana v mnoha filmech a pokračovala až do roku 2008. V současnosti působí v Umělecké škole v Praze.

Princezna Droběna – Helena Ružičková

Bohužel tato talentovaná a populární herečka zemřela v roce 2004, když ji bylo 67 let.

Král – Rolf (86)

I přes tento skvělý věk tento německý herec stále hraje v divadle, působí v dabingu, v televizi a rozhlase