7 důvodu, proč stojí za to podělit se o kousek peřiny se svým čtyřnohým miláčkem

I když milujete svého pejska nejvíc na světě, i vy si jistě určujete hranice. Ve většině případů mezi ně patří i zákaz spát nebo ležet na posteli (i když ho často porušují, když nejste doma).

Existuje mnoho důvodů, proč si majitelé nepřejí, aby byl jejich pes na posteli, my ale pro vás máme 7 důvodu, proč by s vámi měl váš pes spát v posteli:

1) Blízkost

Máte špatný den? Lehněte si do postele společně se svým psem! Nic vám nezlepší náladu tak, jak příjemné teplo a klidné dýchání usínajícího pejska.

2) Žádné obavy

Vědecky potvrzeno – přítomnost psa redukuje stres, zvyšuje pocit bezpečí a zaručuje vnitřní klid.

3) Relax (no stres)

Psi jsou skvělými terapeuty a často se doporučují jako společníci pro lidi, kteří trpí různými emocionálními problémy nebo neurózami. Čím častěji se tulíte k našim miláčkům, tím více vnímáme jejich pozitivní energii a jsme zdravější.

..

 4) „Porce“ tepla navíc

Zvláště během podzimu a zimy si vážíme tepla, kterým nás hřejí kožíšky našich čtyřnohých kamarádů. Psi jsou jako živé pece! Hned je vám příjemně teplo
5) Pocit bezpodmínečné lásky

Znovu se budeme odvolávat na psychologii – spát se svým psem v jedné posteli se doporučuje lidem, kteří trpí depresí. Když v našem životě něco není v pořádku, už jen přítomnost pejska nám velmi pomůže.

6) Bezpečí

Věděli jste, že zloději se většinou vyhýbají domům, ve kterých je pes? Štěkání zloděje skutečně odrazuje a my se tak můžeme cítit zcela bezpečně.

7) Štěstí

Když občas dovolíme našemu pejskovi, ať si klidně spí v naší posteli, nebudeme šťastní jen my, ale také i náš mazlíček. Psům se po nás během dne stýská, protože nás milují bezpodmínečně. Je dobré jim to oplatit způsobem, který milují ze všeho nejvíc.