Fotografie chlapečka z Filipín, který objímá rakev, dojímá svět. Až se dozvíte jeho příběh, budete dojati také

Chlapeček, který se naposledy loučil s milovanou maminkou dojímá svět. Až se dozvíte jeho příběh, pukne vám srdce.

Každý z nás zná tu bolest, která se objeví, když ztratíme někoho ze svých milovaných. Vidět ležet v rakvi člověka, který teprve před nedávnem dýchal, žil po našem boku, smál se, je velmi bolestivé a zasáhne to každého.

Ještě náročnější je, když tuto ztrátu oznámíte dětem, že se s milovaným člověkem musí rozloučit navždy, i když ještě úplně nechápou, proč daný člověk zemřel a co je vlastně smrt.

Dívat se ale na dítě, které se naposledy loučí se svou maminkou, je těžké i pro toho nejsilnějšího chlapa.

.

Tak silný příběh je i ten dnešní – chlapeček z Filipín, který ztratil mámu, dojímá svět. Chlapeček se během posledního rozloučení své blízké zeptal, proč nemůže ležet vedle své maminky. Ti ale zůstali zaskočeni a zdrceni a nedokázali mu říct odpověď.

Po chvilce si uvědomil, že ho k mamince už nepustí a tak se ji rozhodl naposledy alespoň obejmout. K rakvi si přitáhl židli, vylezl na ni a schoulil se k prosklenému poklopu, přes který bylo nebohou maminku vidět. Upřímnější a zároveň smutnější pohled si člověk dokáže představit jen těžko.

Život je nevyzpytatelný a nikdo neví, kdy přijde jeho čas. Proto bychom neměli zapomínat žít naplno a všechen možný čas trávit s těmi, které milujeme.