Geniální vědec Stephen Hawking řekl, že konec lidstva je za rohem! Toto je jeho proroctví

Při této příležitosti, známý fyzik – teoretik říká: „Internet umožňuje získat velké množství peněz pro velmi malé množství lidí. Žijeme ve světě rostoucí ekonomické nerovnosti, kde se ztrácí nejen životní úroveň, ale ztratila se i schopnost lidí vydělávat si na živobytí. Není divu, že lidé hledají způsob jak uzavřít jakoukoli dohodu.

Globální problémy lidstva

Dopady jsou očividné: vesnická chudoba odchází do velkých měst v naději na lepší život. Ale pak, zjistí, že ráj, který viděli na instagramu, tam nenajdou. Odchází do jiných zemí v naději, že tam najdou lepší život. Migranti předkládají velké požadavky pro ekonomiku a infrastrukturu zemím, do kterých přicházejí, podkopávají toleranci a přispívají k růstu politického populismu.

Bojím se o to všechno, protože právě teď lidstvo musí spolupracovat více než kdy jindy. Čelíme ekologickým změnám – změnám klimatu, nedostatku potravin, epidemiím, okyselování oceánů. Vše toto hovoří o tom, že přišel nejnebezpečnější okamžik v dějinách lidstva. Přišli jsme s technologií, která nám umožňuje zničit naši planetu. Ale dosud jsme nenašli způsob, jak ji opustit. Zatím máme jen jednu planetu a proto musíme spolupracovat při její ochraně. „- Pokračuje Stephen Hawkins.

článek pokračuje na druhé stránce…