Matka sdílí upřímné „HODNOCENÍ“ jejího miminka s Downovým syndromem a 347-tisíc lidí ji za to zbožňuje

Po potížích s početím a neúspěšným pokusem IVF (mimotělní oplodnění), Jessica Egan a její manžel byli radostí bez sebe když zjistili, že čekají miminko.

Přesto v 11. týdnu na jejich rodičovské cestě krevní testy odhalily, že maličká holčička rostoucí v Jessice byla pozitivní pro Trizomii 21. Downův syndrom.

„Když jsme se rozhodli, že budeme mít miminko, samozřejmě jsme doufali že se to stane okamžitě.“ Prozradila Jessica. „Když se tak nestalo, zjistili jsme že se to dá nějak zvládnout, protože je mnoho dostupných zdrojů pro lidi, kteří mají problém s početím.

Přidala jsem se k místní skupině která podporovala neplodné lidi a získala jsem tam mnoho úžasných kamarádek – žen, které si procházely stejným co já.

Když nám první pokus mimotělního oplodnění nevyšel, bylo to zklamání, ale rozhodli jsme se, že nebudeme ztrácet odvahu a budeme se snažit dál. Při druhém pokusu mimotělního oplodnění se nám to již podařilo, a narodila se nám dcerka. „

„Když jsem byla v jedenáctém týdnu těhotenství, zjistili jsme že našemu nenarozenému děťátku diagnostikovali Downův syndrom. Nejprve jsme byli zdevastovaní, ale bylo to proto, že jsme neměli žádnou zkušenost s Downovým syndromem a bylo to pro nás něco zcela nečekaného.

.

Byli jsme z toho zdeptaní asi tři dny a pak jsme se můj manžel a já rozhodli, že se chceme vzdělávat v této problematice, abychom mohli být šťastní a těšit se na příchod našeho miminka. „

V tom okamžiku se věci začaly měnit. Jessica a její manžel kontaktovali lokální nadaci Downova syndromu a začali se vzdělávat ohledně diagnózy, s níž se rodí zhruba jedno ze 700 miminek. Přesné číslo se liší podle lokality.

Například v Austrálii zaznamenali přibližně 1 miminko s Downovým syndromem z 1100 narozených dětí.

„Vzdělávání se v oboru bylo největším faktorem, který změnil naše pocity ohledně Downova syndromu,“ dodává Jessica.

„Uvědomili jsme si, že jsme prostě nerozuměli diagnóze, protože jsme neznali nikoho s Downovým syndromem. Je přirozené bát se věcí o kterých nic nevíme nebo jim nerozumíme, takže jsme se spojili s lidmi v naší komunitě, kteří měli dětičky s Downovým syndromem a vytvořili jsme pár úžasných přátelství.

Začali jsme vidět, že to skutečně nebylo nic čeho bychom se měli obávat a místo toho jsme šťastní, že jsme byli vybráni mít takovou výjimečnou a jedinečnou dcerku. „

Po dvou měsících strávených s výchovou jejich zbožňované malé dcerky, Jessica o ní napsala neskutečně upřímné „hodnocení“ a přidala to na Facebook:

„Když jsem podala svou objednávku, řekla jsem ‚obvyklé množství chromozómů, prosím!‘ To bylo to, co všichni ostatní dostávali a já jsem to chtěla také.

Ozvali se mi chvilku po zpracování mé objednávky a řekli ‚Máme pro Vás dobré zprávy, rozhodli jsme se, že Vám vylepšíme objednávku s extra chromozomy zdarma! Obdržíte extra chromozomy s vaší kompletní objednávkou za 9 měsíců. ‚Cože? Byla jsem naštvaná! „

.

„Všechny ostatní objednávky, které jsem viděla zobrazené na perfektních Instagramových postech neměli žádné extra chromozomy. Dobře, rozhodla jsem se, že obdržet moji objednávku s několika extra chromozomy je lepší, než ji neobdržet vůbec, takže jsem se připravila a čekala na příchod tohoto vylepšeného překvapení.

Uběhly už dva měsíce od doby jsem si přebrala svou zásilku a píši toto hodnocení abych dala ostatním vědět, že vylepšení s extra chromozomy je úžasné!

Pokud Vám to nabídnou, zaručeně to berte! Přikládám pár fotek níže s kompletním produktem a jak můžete vidět, ty extra chromozomy se vyplatily – je to víc roztomilé, více speciální, a mimořádné! O tolik více radosti! Určitě bych si to koupila znovu! „

Její příspěvek dosud získal více než 347.000 lajků. „Ohlasy byly tak plné pozitivity, lásky a přijetí, až je to ohromující.

Ozvalo se mi množství lidí, kteří nedávno také porodili miminko s Downovým syndromem, ale stále se s tím vyrovnávají. Slyšet, že můj příspěvek jim pomohl vyrovnat se s tím, je opravdu pokořující a skutečně něco, čeho si budu vážit po zbytek svého života. „

Navzdory všemu, je tu pár věcí, které musí Jessica a její manžel vyřešit

„Například nevíme co očekávat v pokrocích při jejím vývoji“, řekla. „Je to zatím naše první dítě, takže nemáme s čím srovnávat, ale stále budeme uvažovat nad tím jak se jí daří a jak bude postupovat.

Prozatím se však vyvíjí extrémně dobře a je velmi dobře akceptována všemi kolem sebe. Máme také velkou podporující skupinu s ostatními novými rodiči, kteří mají miminka s Downovým syndromem takže cítíme opravdové štěstí a podporu. „

„Když obdržíte diagnózu Downova syndromu je to strašidelné prostě proto, že to není to co jste očekávali. Je důležité dovolit si truchlit a pak si uvědomit že to vlastně není špatné, pouze odlišné. Ale všechny děti jsou odlišné a nikdy nemáte garanci že žádné z dětí, které máte nebude nikdy trpět nějakou nemocí nebo odlišností.

.

Děti s Downovým syndromem jsou více podobné ostatním dětem, než odlišné, a je důležité nestrávit příliš mnoho času truchlením, protože nakonec budete neskutečně zamilovaní do svého dítěte! „

Co je Downův syndrom?

Když oba rodiče posunou své geny dětem, tyto geny se nesou v chromozomech. Když se buňky miminka vyvíjejí, každá buňka by se měla sestávat z 23 párů chromozomů, 46 chromozomů dohromady. Polovina pochází od matky a polovina od otce.

U dětí s Downovým syndromem se však jeden z chromozomů neoddělí jak by měl. Dítě skončí s třemi kopiemi, nebo s částečnou kopií chromozomu 21 navíc, místo dvou. Tento chromozom je tím co způsobuje problémy při vývoji mozku a fyzických vlastností.

Existují tři typy Downova syndromu. Trizomie 21 (V každé buňce je extra kopie chromozomu 21. Je to nejběžnější forma Downova syndromu.)

Mozaicizmus (který se vyskytne, když se dítě narodí s extra chromozomem v některých, ale ne všech buňkách.

Lidé, kteří mají Mozaicizmus mají méně symptomů než ty, které mají Trizomii 21) a Translokace (s tímto typem Downova syndromu, děti mají pouze extra část chromozomu 21).

Lidé se ztotožňovali s Jessičiných slovy nejkrásnějším možným způsobem, pár komentářů si můžete přečíst níže:

-Ona možná toho ještě mnoho neví, ale vězte jedno..dítě s Downovým syndromem je přítel na celý život.

-Zřejmě jste se všichni ještě nesetkali s osobou s chybějícím nebo s chromozomem navíc! Moje nádherná dcera má několik chybějících chromozomů a má kondici podobnou Downova syndromu.

Už skoro 13 let jsem vyčerpaná a mám pocit jako bych stále měla doma batole, ale moje úžasná dcera mi změnila celý můj život, ukázala mi na čem záleží, a na kom záleží a já bych ji neměnila v ničem, změnila bych jen .. to jak se k ní někteří lidé chovají.

-Je nádherná. Můj syn má také Downův syndrom a právě bude mít 3 měsíce. Je mým největším požehnáním, milujeme ho tak moc mého jediného chlapečka …

-Můj strýc Jim měl Downův syndrom, byl v mém životě 31 let a odešel nám loni ve věku 62 let … s ním jsem znala jen smích a měli jsme spolu dobré vzpomínky, je to opravdu výjimečné. Vaše malá holčička je nádherná.

Myslím si, že lidé, kteří mají dítě s Downovým syndromem mají opravdu štěstí. V dětech s Downovým syndromem je něco kam se ďábel nemůže dostat. Jsou pravdivý, milující a oddaný.

Mnoho dětí s Downovým syndromem vyrostlo a vedlo normální šťastný život. Hodně štěstí krásná holčičko. Jedna věc je jistá. Máš milující mamku, která se o tebe vždy postará pokud ji budeš potřebovat.