Po smrti své ženy, tento starý muž 10 let přežíval v rozpadlém domě. Jednoho dne se na něj usmálo štěstí..

71-letý rumun Jon Negril se nedávno proslavil po celé zemi. Posledních 10 let prožil své sám ve svém domě v Bukurešti.

Bohužel, místo, kde bydlí, se jen těžko dá nazvat domovem. Polo-zničená chatrč bez oken, dveře, které držely jen zázrakem, mu po dlouhá léta sloužila jako útočiště.

Starý muž však dlouhodobě nevěnoval pozornost stavu svého příbytku. Před 10 lety mu při požáru zemřela manželka, od té doby už nežil, jen přežíval.

Naštěstí pro něj, soucitní sousedé, pár známých z jeho života a zaměstnanci sociálních služeb mu pomohli začít lepší život. Bylo vidět, že samotný důchodce neměl sílu ani chuť se o sebe starat. Zármutek po smrti milované ženy mu jakoby znemožnil dále existovat. On sám se nesnažil s nikým komunikovat a sousedé věřili tomu, že prostě už nechce žít.

Rázně odmítl vystěhování se z této chatrče, ačkoli mu byla zima kvůli dírám, přes které foukalo dovnitř. Spolu se svou ženou tam žily mnoho šťastných let.

Se starým mužem si opakovaně povídali i zástupci sociálních služeb, ale pokaždé odešli bez výsledku.

Vše se změnilo, když se jeho příběh dostal na sociální sítě. Viděli ho aktivní dobrovolníci, kterým jeho situace nebyla lhostejná. Mnozí se shodli na tom, že by mu měli urychleně zajistit nové bydlení.

Samozřejmě, nikdo ho nechtěl vystěhovat násilím, proto udělali kompromis. Hned vedle jeho starého příbytku mu vybudovali nový přístřešek.

na druhé stránce….

Zakoupili obyčejný kontejner a vybavili ho vším potřebným pro osamělého staříka. Ve velmi krátkém čase lidé, kterých se tento příběh dotkl, začali muži posílat peníze.

Jednoho krásného dne se na jeho dvoře objevil jeřáb, který mu opatrně spustil na zem nový příbytek. Zůstal poměrně dost překvapený a pozorně sledoval, co se bude dít.

Uvnitř jeho nového bydlení nejsou žádné zbytečnosti, přesto to vypadá nesrovnatelně lépe než to, v čem přežíval předtím. Nyní se už nemusí obávat toho, že mu bude v zimním období chladno a také nebude potřebovat hromadu starých přikrývek jen aby neumrznul.

Všichni se postarali o to, aby mu tam nic nechybělo. Pocity, které měl muž po překročení prahu, se dají jen těžko popsat slovy …

Životem zkoušený vdovec byl upřímně překvapený, když uviděl, jaký dar dostal v podstatě od neznámých lidí. Sousedé tvrdí, že nyní se začal znovu usmívat a nemá problém s nimi prohodit i několik vět!

Ve videu muži uvádějí, že by mu rádi postavili plot, přes který by již nemohli procházet narkomani, aby si na jeho pozemku dali svou dávku. Také inspirují ostatní, aby dělali takové věci a ukázali světu, že existují stále laskaví a ochotní lidé.

https://www.facebook.com/seen.everything/videos/1211615282276340/