Tento pes záchranář trpěl depresemi, než si našel neobvyklého přítele – Myšáka Riffa🐁

Za všechno můžou lidi. Malý Riff se dostal k majitelům Osirise jako úplně malý drobeček, ještě byl slepý a musel být krmen z pipety.

Při pohledu na péči o miminko si velký pes nevědomky vybavil své dětství − i on byl opuštěn jako štěňátko, které nechali umírat na chladném parkovišti, kde ho našli současní majitelé.

Některé pocity se překrývají s ostatními a Osiris si uvědomil, co mu po celou tu dobu chybělo: opravdový přítel, který zažil podobný problém a který by mu mohl porozumět.

Protože sám bude potřebovat podporu a malý Riff jí potřeboval opravdu hodně.

Jako psí terapeut se Osiris opakovaně podílel na léčbě lidí a dokonce i jiných zvířat. Byli to však pacienti, s nimiž se setkal na základě smlouvy, ne podle vlastní vůle, ale na základě předpisu lékaře.

Pes také potřeboval opravdu spřízněnou duši, a i když mnozí byli zpočátku skeptičtí, malá krysa a velký pes dokázali navázat přátelství!

Riff je malá okrasná krysa, nevyroste a celá se vejde do Osirisovy tlamy. Ale on jí neublíží ani náhodou, protože se k ní chová jako laskavý přítel.

Nerozmazluje ji, ale chrání před veškerým nepříznivými vlivy jako součást sebe sama. Jen se mu člověk podívá do očí a vše je jasné. To jsou přátelé navždy!