USA bouří celý svět. Vydali doporučení na usmrcení 45 tisíc divokých koní jen kvůli tomu, aby zde soukromníci mohli chovat krávy

Člověk se zřejmě nikdy nepoučí. Nejenže ničí místo, kde sám žije, navíc ničí i vše živé kolem sebe. Jak dlouho jsme ještě schopni takto fungovat a jen se nečinně přihlížet?

Minulý pátek vydali Bureau of Land Management ‚s (BLM), National Wild Horse a Burro Advisory Board doporučení na usmrcení 45 000 divokých koní. Zabiti mají být proto, aby se vytvořil prostor pro chov skotu. Podrobnosti o tom, jak a kde mají být zvířata usmrcena, se zatím na veřejnost nedostaly.

Posledních 20 let se BLM snaží odstranit divoké koně z jejich přirozeného prostředí. Chtějí umožnit soukromým osobám, aby na této ploše mohli pást krávy, co se dnes již stalo skutečností.

Během posledních let způsobují koně velkou finanční zátěž a náklady spojené s udržením divokých koní ve volné přírodě se vyšplhaly v roce 2017 až na 49 milionů dolarů za rok. Členové tedy přišli s alternativním řešením – koně vyhubit.

Koně jsou již v současné době přesunuty na jiné místo a na pláních se už nachází dobytek, který se zde chová za účelem zisku. Celkově v zemi žije méně než 50 tisíc divokých koní.

na druhé stránce…

Poradní sbor, který může vydávat pouze doporučení, se k situaci vyjádřil následovně: „BLM by mělo nabídnout v krátkém horizontu takové řešení, které by bylo humánní. Tato zvířata se považují za nevhodná k prodeji, a tudíž by měly být usmrcena. Pokud je to však možné, mělo by to být uděláno humánním způsobem. „Jen jediný člen BLM hlasoval proti eutanazii. Všichni ostatní byli této možnosti více než nakloněni.

The Humane Society of the United States (HSUS) se k celé věci postavila negativně a odsoudila celé hlasování. „To, že chce BLM vyhubit 45 000 divokých koní, je jen způsob, jak se zbavit zodpovědnosti za jejich péči. Alternativy právě k tomuto návrhu byly více než 20 let ignorovány.

Názor na tuto situaci ať si už vytvoří každý sám. Pokud si někteří lidé myslí, že usmrcení „humánním“ způsobem je v pořádku, tak pak je s touto planetou opravdu něco v nepořádku.