Víte, co na tomto obrázku nehraje? Pokud víte správnou odpověď do 20 sekund, patříte mezi 10% nejbystřejších lidí!

Asi každý z nás během dětských časů miloval hlavolamy, hádanky a jiné logické úkoly, jejichž vyřešení z nás udělalo šťastnými a hrdými na sebe samých.

Protože je to něco, s čím jsme se setkávali už v mateřské školce, nevyhneme se tomu ani dnes. Možná i dnes v nás po vyřešení těchto hádanek zůstanou podobné pocity.

Tyto logické a postřehové úkoly však nejsou tak jednoduché. Vyřeší je jen 10% lidí, a právě proto je to pro každého výzva.

Prvním úkolem je nalézt na obrázku něco, co není tak úplně v pořádku. Na tomto obrázku máme domek, stromy, jakýsi kamenný plot, kopce a pole. Typické zobrazení krajiny uprostřed níž stojí dům. Vaším úkolem je zjistit, co na tom nehraje.

Pokračujte na další straně níže a dozvíte se správnou odpověď:

.

Řešení:

Všimli jste si na obrázku směr větru? To je to hlavní, co tam nesedí. Stromy ukazují opačný směr větru než kouř, vycházející z komína. Kouř z komína směřuje doprava, zatímco větve stromu doleva.

Druhý úkol spočívá na stejném principu.

Před sebou máte obrázek s astronautem. Co je na tomto obrázku nesprávně?

Pokračujte na další straně níže a dozvíte se správnou odpověď:

.

Řešení:

Jak jistě víme z hodin zeměpisu, Země má jen jeden Měsíc, který může člověk navštívit. Všimněte si, že na obrázku jsou 2 měsíce.

Na závěr je třeba dodat, že se tyto úkoly zaměřují hlavně na vaši pozornost a všímavost. To znamená, pokud jste v těchto úkolech neuspěli, nezoufejte. Přece jen to zvládne jen 10% lidí na světě.