Vyberte si jednu čakru a přijdete na kořen svých problémům. Co o vás výběr prozrazuje?

Zvědavost je u nás, lidi, docela silná vlastnost. Je jasné, že nemůžeme vědět všechno, ale rádi se o sobě dozvíme něco nového. 

Tyto testy třeba brát s rezervou, nicméně se o sobě určitě dozvíte něco nového a zajímavého. 

Vaším úkolem je si intuitivně na obrázku vybrat jednu jedinou čakru , která na vás nejvíce zapůsobí. Následně si už jen pozorně, co o vás výběr prozradí. Zajímáte se o sílu čaker?

pokračuj

.

1 – ČERVENÁ: Kořenová čakra (Muladhara)

Pokud jste si vybrali právě červenou čakru, vybrali jste si čakru života, která představuje přežití. Nachází se mezi genitáliemi a konečníkem. Červená je velmi výrazná a hluboká barva, získá si pozornost každého. 

Je to barva vášně, tvrdohlavosti, lásky, odvahy a mnoha dalších silných osobnostních rysů, často spojována is hojností, prosperitou a odolností. Výběr této čakry může znamenat, že vás čekají změny, které musíte učinit a zbavit se tak něčeho, co vás už dlouho těží. Je spojena s čichem a její živlům je zem.

Výběr této čakry však může být podmíněn i emocemi jako jsou hněv, deprese, odpor, frustrace, což by znamenalo, že je vaše čakra zablokována. Harmonizovat ji však můžete také červenou barvou a dobře na její harmonizaci ovlivňuje i pozorování zapadajícího či vycházející slunce, případně meditace.

pokračuj

.

2 – ORANŽOVÁ: Sakrální čakra (Svadhisthana)

Pokud jste si vybrali sakrální čakru, tak jste si vybrali symbol síly, vitality, protože oranžová barva znázorňuje teplé barvy připomínající slunce. Tuto čakru najdeme v oblasti pánve, na úrovni pohlavních orgánů, kde najdeme i blaženost. Rádi vyhledáváte příjemné zážitky každý den, sportujete a máte rádi vlastně jakoukoliv fyzickou aktivitu. Pokud je čakra zablokována, mohou se vyskytnout problémy s neplodností, bolestivou menstruací, bolestmi zad či nechutí k jídlu. Blokujeme si ji pocitem viny. Její živlem je voda, ovládaným smyslem chuť.

Jste přirozeně zvědaví a často máte potřebu vše důkladněji zkoumat. Lidé vás však někdy mohou považovat za sobeckých, takže je namístě udržovat zdravé vztahy. Lidé jsou však rádi ve vaší přítomnosti, těší jejich vaše radost ze života.

pokračuj

.

3 – ŽLUTÁ: Solar Plexus čakra (Manipura)

Třetí čakru najdeme přibližně dva prsty nad pupkem. Ovládaným smyslem je zrak a její živlům je oheň. To, že jste si vybrali právě tuto čakru, znamená, že svou sílu čerpáte ze slunce. Jste optimističtí, inteligentní a odvážní. Často však můžete být považováni za asertivních.

To, v jakém stavu máte třetí čakru, se odráží na vztahu s okolím. Pokud máte tuto čakru zablokovanou, může to být důvodem, proč se k vám lidé obracejí zády a také důvodem trávicích obtíží. Mnohokrát totiž máte potřebu mít poslední slovo. Je tak?

pokračuj

.

4 – ZELENÁ: Srdeční čakra (Anahata)

Ne nadarmo se srdeční čakra jmenuje srdeční – nachází se totiž uprostřed hrudi, u srdce. Ovládaným smyslem je hmat, její živlem je vzduch. Vděčíme jí za lásku, soucit, vděčnost či trpělivost. Jste silně propojení se Zemí, čerpáte z ní energii a rovnováhu, milujete přírodu, zvířata, se kterými ne jednou i soucitu. A co když je čakra zablokována? Pociťujeme nenávist, hněv, závist či pocity osamělosti, smutku. Můžete také pociťovat bolesti horní části těla, problémy se srdcem.

Vyplatí se vám zapracovat na zlepšení svého zdravotního stavu – jak fyzického, tak i psychického. Mohou se totiž projevit újmy na imunitě. Často jste vnímáni jako perfekcionista, avšak jste velmi přátelská a milující osobnost.

pokračuj

.

5 – MODRÁ: hrdelní / Krční čakra (Vishuddha)

Krční čakru najdeme v dolní části krku, její ovládaným smyslem je sluch a živlem éter. Modrá je barva spojována s klidem, modrá je i obloha. Jste tedy harmonický, klidný a dokonce i spokojený člověk, který rád tráví čas i samotě. Ne proto, že by ho neměl s kým trávit, ale proto, že si čas se sebou samým ví užít. Jste považováni za důvěryhodné, kreativních a otevřených lidí, kteří nemají problém mluvit o svých silných, ale i slabých stránkách.

Při zablokované krční čakřa můžete pociťovat problémy se štítnou žlázou, ztuhlou krční páteří či špatným držením těla. Blokujeme si ji lží.

pokračuj

.

6 – FIALOVÁ: Korunní čakra (Sahasrara)

Korunní čakru najdeme při temeni hlavy. Je spojena s duchovním cítěním, propojuje nás s nekonečném a vesmírem. Zde sídlí naše dokonalost a klid. Lidé se na vás rádi obracejí s prosbou o radu, máte v sobě mystickou energii, která je přitahuje. Fialová barva představuje rovnováhu mezi mužem a ženou, chladem a teplem, činností levé a pravé části mozku. Funkce korunní čakry je omezována egem a vazbami.

Pokud máte tuto čakru zavřenou, nikdy se nebudete cítit spokojeni, nebudete cítit harmonii. Nedochází při ní k blokádám. Buď ji máte vyvinutou lépe, nebo méně. Pokud ji bohužel máte vyvinutou méně, může se to projevovat i strachem či pocitem nejistoty.

Kterou čakru jste si vybrali? Nám výběr sedl poměrně přesně. Je zajímavé, co ví o člověku napovědět výběr čakry podle obrázku.