Tuto rychlou česnekovou polévku dělám vždy v zimě a na podzim, protože je výborná na bolaví krk a když se objevují první příznaky chorob.Polévka je opravdu silná, rychlá a také velmi chutná....
Salát dle ČSN, přesně, jak si ho pamatujeme z mléčných barů. Dnes už takovou pochoutku věru nekoupíte.Název receptu je odvozen od legendární Pařížské salámu, která byla v kombinaci s čerstvým rohlíkem oblíbenou...
Tento koláč je velmi jemný a chutný. Dá se připravit s každým ovocem, které máte doma. V létě s čerstvým, v zimě se zavařeným. Tento koláček je speciální v tom, že náplň je ukryta přímo v těstě.
Recept na přípravu domácího chleba z hrnceToto je u nás doma nejoblíbenější chlebík. Je zcela jednoduchý a nemusíte nic míchat.Co budeme potřebovat na přípravy domácího chleba z hrnce:
Sbírka receptů na nejchutnější masové kuličky1. Masové kuličky s omáčkouLahodná kombinace sytých hovězích masových kuliček s pikantní česnekovou houbovou omáčkou.Suroviny:netučné hovězí...
Už jsme úplně zapomněli na klasické bramborové palačinky a děláme si jen tyto buchty.O recept jsem poprosila svoji tchýni a nemohu si ho vynachválit. Tak se o něj podělím i s vámi.
Máte rádi pizzu? Já například hodně! Proto vám nabízím recept, který mi prozradila moje dávná přítelkyně žijící v Neapoli a já ho považuji za velmi dobrý. Ale tento recept není na samotnou pizzu, ale na těsto na ni.
Pokud máte doma kefír, neváhejte se pustit do tohoto receptu. Koblížky jsou výborné, nadýchané a skutečně delikatesní!Co budeme potřebovat:200 ml kefíru4 pol. lžíce cukru1 ks vejce1 špetka vanilky50 g másla400−450 g výběrové pšeničné mouky1 čaj. lžička kypřicího prášku1 hrnek...
Perfektní nápad na oblíbenou slovenskou pochoutku - plněné pirohy.My je máme nejraději na sladko, ale klidně je můžete naplnit i tvarohem, zelím s uzeným masíčkem, nebo jakoukoli jinou přílohou.Já miluji ty povidlové s máslem a mákem. Těsto ze starých...
Tento nepřekonaný domácí krém se hodí do všech dortů a zákusků: Hotový za 15 minut! Je to opravdu skvělý krém, který doporučuji všemi deseti.Co budeme potřebovat:Vaječný bílek – 4 ks (jsou-li malé – 5 ks)Cukr — 1 hrnek.Vanilkový cukr...
Červená řepa je unikátní a ničím nenahraditelná zelenina. Pokud budeme konzumovat po dobu dvou týdnů alespoň 50 ml šťávy z červené řepy, nebo zhruba 100 g vařené červené řepy za den, postatně to zvýší hladinu hemoglobinu v organismu. A červená...
Jen málokdo nemá rád domácí sladkosti. Vzpomeň si, jaké bylo to nekonečné čekání na to, až někdo z dospělých, buď máma, táta, nebo třeba babička, přestanou čarovat v kuchyni a dají ti ochutnat něco moc dobrého.Upéci jablečný koláč by měla uměl...
Existují recepty, které jsou díky jejich jednoduchosti, ale zaručené lahodné chuti oblíbené u většiny z nás.Taková jídla či koláče můžete dělat i několikrát za měsíc a přesto se nikomu nepřejí. Jeden takový recept vám dnes prozradíme.Řeč je o tvarohovém...
Chutné maso, které nevyžaduje zvláštní výdaje a kulinářské umění − to je poklad pro každou hostitelku.Tak jsme si zvykli na smažení, pečení a vaření výrobků, že jsme zcela zapomněli na tradiční způsob přípravy masa – sušení.Co může být lepší...
V letním období většina z nás vyhledává lehčí pokrmy, které nejsou tak mastné nebo syté. Upřednostňujeme proto většinou zeleninová jídla s lehčími druhy masa, jako je například kuřecí nebo krůtí.Také nechceme trávit příliš mnoho času v kuchyni u rozpálené...