Pomohou při hubnutí, jsou levné, zdravé a chutnají božsky: Toto je 5 TOP salátu z červené řepy, které musíte vyzkoušet!

Červená řepa je unikátní a ničím nenahraditelná zelenina. Pokud budeme konzumovat po dobu dvou týdnů alespoň 50 ml šťávy z červené řepy, nebo zhruba 100 g vařené červené řepy za den, postatně to zvýší hladinu hemoglobinu v organismu. A červená řepa pomáhá i při hubnutí!

Tato sladká zelenina zrychluje látkovou výměnu, čistí játra a příznivě působí na trávení. Červená řepa je určitě nejchutnějším a nejzdravějším produktem pro přípravu dietních pokrmů.

Recepty salátů na hubnutí

Existuje mnoho důvodů, proč zařadit červenou řepu do svého jídelníčku. Tato zelenina obsahuje naprosto jedinečný komplex výživných látek, s nimiž se v jiných potravinách nesetkáš. Je v ní obsažen i cholin, i vitaminy А, В1, В5, В6, С, Е, Н a РР, a také draslík, vápník, hořčík, zinek, železo, jód, fosfor, sodík, kyselina listová a potřebná vláknina. Zároveň je velkým plusem, že tyto užitečné látky nepodléhají zkáze při tepelném zpracování a delším skladování této kořenové zeleniny.

Pokud máš připravenou vařenou červenou řepu, můžeš z ní připravit velké množství těch nejrůznějších pokrmů: salát Vinaigrette, polévku z červené řepy, Studený boršč, nejrůznější předkrmy, zeleninovou paštiku, nebo zeleninový kaviár.

Ale nejsnazší možností jsou samozřejmě nejrůznější saláty. Vždyť jsou tak chutné a lehké, že si klidně večer můžeš dát dvojitou porci! Červená řepa má totiž jen 43 kcal na 100 gramů.

Dnes tě naučíme připravovat ty nejrůznější saláty z červené řepy. Mezi nimi i vylepšený recept očistného salátu na hubnutí.

Salát z červené řepy s ořechy a sušenými švestkami

Co budeme potřebovat:

  • 1 pečená nebo vařená červená řepa
  • 100 g vlašských ořechů
  • 2 sušené švestky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce jogurtu nebo rostlinného oleje
  • sůl podle chuti

Sušené švestky předem namoč do vody alespoň na 30 minut. Na struhadle nastrouhej červenou řepu a sušené švestky nakrájej na kousíčky. Všechno smíchej s drcenými ořechy. Přidej prolisovaný česnek. Osol a přidej jogurt nebo rostlinný olej.

článek pokračuje na další stránce..