Která z těchto rodin je podle Vás nejvíce přátelská? Vše se dá přečíst pouhým okem!

Formování rodiny klade na člověka určité povinnosti, které mohou vypadat jako příjemný problém, ale i test síly a odolnosti. Dokonce ani ve filmech neexistují dokonalé rodiny, i v nich se totiž najde minimálně jeden problém, který potřebuje řešení. Další otázkou je, co dělá rodinu přátelskou?

Použijte svou intuici a nepřemýšlejte příliš dlouho. Pokuste se určit, která rodina je ta nejpřátelštější.

Abychom zjistili, zda je rodina přátelská nebo ne, stačí, abychom upozornili na detaily: jak se rodina chová při procházce v parku, o čem si manželé povídají, jak se chovají k dítěti. Někdy i ze vzdálenosti několika metrů, můžete snadno odhadnout, jak důvěryhodný je vztah mezi členy takové rodiny.

Přečtěte si popis nad obrázky a ujistěte se, že jste identifikovali nejsilnější rodinu.

pokračuj .

.

Rodina č.1

Obrázek ukazuje, s jakou péčí vede matka svého syna za ruku. Je zřejmé, že mají mezi sebou důvěrný vztah, což nelze říci o muži jdoucího vedle ní. Člověk má pocit, že matka jakoby izolovala syna od jeho otce a nevěnuje mu pozornost. Může to vypadat tak, že tento muž jakoby vůbec nebyl členem rodiny.

pokračuj .

.

Rodina č.2

Rodiče jdoucí vzadu připomínají obyčejnou rodinu. Nic zvláštního, ale při lepším pohledu, když vidíte, jak dítě běží před nimi, si nemůžete všimnout, že rodiče si mezi sebou udržují odstup. Dá se předpokládat, že rodina je zcela normální, nebo se jen snaží, aby to tak vypadalo.

pokračuj .

.

Rodina č.3

Když jsou lidé šťastní, je těžké si toho nevšimnout. Z rodiny č. 3 to štěstí prostě vyzařuje: milující rodiče se nezřekli vzájemné něhy ani během období rodinného života. Dítě se směle prochází vedle otce, kterého drží pevně za ruku. To je družná šťastná rodina.

Neexistují ideální rodiny, mnoho lidí čelí alespoň jednou v životě vážným životním potížím. Silná rodina se však od těch ostatních odlišuje podporou blízkých. Snaží se sjednotit, k čemuž je nutné dodržovat určitá pravidla šťastné rodiny.

Na další stránce se dozvíte, jak posílit vztahy v rodině

.

Jak posílit vztahy v rodině?

Večeře

Rodiče jsou unavení z práce, děti ze školy. Většinu z našich životů trávíme mimo domov: práce, studium, školení, koníčky a tak dále. Času na rodinu je stále méně, ale pokuste se věnovat alespoň hodinu na rodinnou večeři. Každý člen rodiny se bude moci podělit o své myšlenky, říct, jaký byl jeho den a podobně.

Dělba domácích prací

Dobrovolné rozhodnutí vynést odpadky nebo umýt nádobí vyvolává u partnera jakousi důvěru, že se mu bude chtít připravit večeři či uklidit domácnost. Mnohem lepší je dohodnout se dopředu na tom, jaké povinnosti bude dělat muž a jaké žena. Pak nebudou vznikat žádné nepříjemné otázky a hádky na základě nečinnosti jednoho z nich.

V případě, že dítě dosáhne věku, kdy už může pomáhat, vymyslete nenásilný způsob jak se mu to může zalíbit. Rozdělení povinností podporuje smysl pro zodpovědnost.

Společný odpočinek

Můžete jít spolu do přírody, nebo si zahrát doma „Monopoly“. Je důležité, aby se těchto aktivit účastnili všichni členové rodiny. Jde o příležitost mluvit s otevřeným srdcem, sdílet své názory a zkušenosti. Tak se naučíme navzájem podporovat, vcítit se jeden do druhého a poslouchat.

Rodinné tradice a svátky

Tradice je vlastností každé rodiny. Dodržování tradic u rodinných příslušníků podporuje vzájemnou úctu a spojuje.

Důvěrné konverzace

Je velmi důležité sdílet své pocity s rodinou. Ať už je to velmi špatné nebo dobré, podělte se o tento pocit se svými příbuznými. Ve chvílích smutku nebudete osamoceni a ve chvílích radosti budete moci sami rozveselit všechny ve vašem blízkém okruhu.

Řekněte svým přátelům na sociálních sítích, jak posílit rodinné vztahy!

zdroj: mysmezeny.sk