Který vchod ve Vás vzbuzuje ty největší obavy? Tento pravdivý psychologický test o Vás řekne hodně

Americký mytolog a spisovatel přednášející na Columbijské univerzitě Joseph Campbell (1904-1987) napsal: „Jeskyně, do které se bojíte vejít, ukrývá poklad, který hledáte.“ Campbell tvrdí, že aby byl člověk šťastný, musí se zbavit strachu a jít za svým ideálem.

Psycholog Clifford Lazarus k tomu říká, že si sami podvědomě vytváříme zábrany, které nám nedovolují jít vpřed. Domnívá se stejně jako Campbell, že člověk musí čelit svým obavám, chce-li dosáhnout výšin, po kterých touží.

Vypracoval k tomu tento test. Podívejte se pozorně na zobrazené vchody a vstupy. Vyberte ten, který ve Vás probouzí nejvíc strachu a přečtěte si, co to znamená.

Vchod číslo 1.

Vylekal vás tento obrázek? Znamená to, že jste silný a šikovný člověk. Stejně tak vás tato volba charakterizuje jako člověka uzavřeného. Čas od času se ohradíte před vnějším světem a nepustíte k sobě ani své nejbližší.

Jste člověk náročný, který si vystačí sám se sebou. Snažíte se však vést aspoň trochu otevřenější život, více nasycený emocemi, a usilujete i o bohatší styky s lidmi.

Vchod číslo 2.

Láká vás tento suterén či sklep? Zřejmě jste v poslední době utrpěli více nezdarů, potkaly vás četné nepříjemnosti a trpěli jste.

Schodiště tu symbolizuje odchod ze života a spadané listí změny životních fází. Znamená to, že myšlenkově jste stále v minulosti.

Trpíte vnitřní obavou, že neštěstí a problémy vás budou stále pronásledovat. Ve skutečnosti však jste to vy, kdo je dosud nebyl schopen odložit a stále je nosí s sebou. Nechte minulost jít, zbavte se křivd a negativity. Začněte myslet na něco kladného.

na druhé stránce…

Vchod číslo 3.

Strach z tohoto vchodu je příznakem, že hledáte duševní pohodu. Bojíte se samoty. Bojíte se, že vás v životě nikdo nepotřebuje.

Na druhou stranu, pokud vás vystrašila právě tato jeskyně, je to důkaz, že vnitřně se cítíte být člověkem na svém místě a víte, že jdete po správné cestě. Kromě toho tato volba naznačuje, že hledáte lásku. Chybí vám něčí důvěra, blízkost a péče.

Vchod číslo 4.

Pokud vás vylekali dveře do této chatrče, je to dobré znamení. Jste přeplněný láskou a něžností a pociťujete potřebu ji s někým sdílet.

Kvůli svým blízkým jste odhodláni podstoupit mnohé. Znepokojuje vás ale finanční situace.

Abyste dosáhli toho, co si přejete, musíte projít dlouhou cestu a zapracovat na svém myšlení. Pamatujte: s chutí do toho a půl je hotovo!

Vchod číslo 5.

Pokud vás vystrašil tento obrázek, je pro vás pravděpodobně těžké se v životě otevřít, projevit se.

Zamotali jste se sami v sobě, je pro vás těžké vyjádřit vlastní city a myšlenky a také neobyčejně těžko hledáte důvěru k lidem.

Máte sklon v sobě hromadit své city. Naučte se o nich mluvit, naučte se o ně dělit a bude se vám žít mnohem snadněji.

Vchod číslo 6.

Modrá barva je barvou nebe a moře. Je také symbolem stability.

Jste velmi pracovití a vždy dosáhnete toho, o co jste usilovali. Kladete si zcela konkrétní, velmi těžko dostupné cíle a urputně a vší silou na nich pracujete.

Jste tvořivý, chytrý člověk a dokážete vyřešit každý problém. Do všeho jdete naplno a někdy zapomínáte na to, že umět se uvolnit a odpočinout si je stejně důležité jako poctivě a usilovně pracovat.