Pokud jste dobrý člověk, určitě na vás budou útočit

Dobrý člověk je dobrý vědomě. Je to jeho volba, nedělá to ze slabosti nebo hlouposti, ale z ohromné vnitřní síly, kterou nemají zlí lidé. Stejně jako nemají štěstí, radost a lásku.

Pokud jste dobrý člověk, budete určitě vystaven nátlaku. Bez jakékoliv příčiny. Tak se projevuje „spasitelský komplex“, tak ovlivňuje zlé, podlé a agresivní lidi, kterým jste neudělali nic špatného.

Je to, jak by řekl Jung, chemická reakce, která k vám osobně nemá žádný vztah. Tak na nás reagují Ti, jejichž srdce je plné černé zloby, závisti a nenávisti. Počínaje zlým vrátným a konče vysoce postaveným úředníkem.

Jste spasitel? No tak se zkuste zachránit! Teď rychle otestujeme vaši dobrotu. Plivneme vám do tváře nebo vás udeříme zezadu: „řekněte, kdo vás udeřil?“ Vyvedeme vás z rovnováhy, ponížíme, pošpiníme, abyste se stali tak zlými a podlými, jako jsme my!

.

Pokud vás někdo neustále uráží a působí vám zlo bez zjevného důvodu, tak jste s největší pravděpodobností dobrý a slušný člověk. A to zlí nestrpí, proto způsobují bolest a utrpení. Hledají způsob, jak tít do živého; štípnout nebo bouchnout. Hlavně to udělat všem. Abyste se také hněvali a zakřičeli. Nebo se rozplakali, to je také dobré, to je ponižující!

Zlí však zapomínají, že laskavost a slabost jsou dvě různé věci. A pokud má člověk dost síly, aby byl laskavý, trpělivý a klidný, má i dost síly, aby se ochránil.

I když je to pro útočníky ohromně překvapující. Útoku na zlé lidi se bojí, mohli by dostat přes ústa. Mohli by se se zlou potázat! Ale na hodné si troufnou. Ale to je velká chyba, věřte mi.

Dobrý člověk je dobrý vědomě. Je to jeho volba. Nejde o slabost nebo hloupost, je to laskavost a klid. Schopnost podporovat ostatní nevychází ze slabosti.

Ale z ohromné vnitřní síly, kterou nemají zlí lidé, stejně jako nemají štěstí, pohodu, radost a lásku. Už o nich slyšeli: přečetli si to v knihách. Viděli ve filmech. Řekli jim to přátelé. Ale nikdy to nebudou mít.

Proto se zlobí, když nás vidí. A proto provádějí podlé a nečekané útoky, které jsou znamením, že se s naším úkolem vyrovnáváme dobře. Být laskaví a pomáhat ostatním.