Richard Gere: Nebuďte na sebe příliš přísní. Buďte dobří. Buďte divní. Na další už stejně není čas.

„Nejsilnější víra na světě je dobrota“

„Máma mého přítele jedla celý život zdravě. Nikdy nepozřela alkohol nebo nějaké „špatné“ jídlo, cvičila každý den různé cviky, byla vždy pohyblivá a aktivní.

Brala všechny doplňky, které jí předepisoval její doktor, nikdy se neopalovala bez ochranného krému, a když už, tak jen na krátkou chvíli.

Obecně chránila své zdraví tím, že dělala všechno, co bylo možné. Teď je jí 76 let a má rakovinu kůže, rakovinu kostní dřeně a osteoporózu v pokročilém stádiu.

Otec mého přítele se v ničem neomezoval, často jedl mastné a tučné věci, nikdy, doslova nikdy nesportoval, každé léto se opaloval na slunci, až byl doslova černý, opravdu žil naplno a ne tak, jak mu radili lidé kolem. Nyní je mu 81 let a lékaři říkají, že má zdraví mladého muže.

.

Lidé, nemůžete uniknout svému osudu. Existuje a najde si vás, takže, jak řekla matka mého přítele: „Kdybych věděla, že můj život skončí takto, žila bych naplno a užívala bych si všeho, co mi bylo řečeno, že dělat nemám!“.

Nikdo z nás se odsud nedostane živý, takže prosím vás, přestaňte se k sobě chovat jako k někomu druhořadému. Jezte chutné jídlo. Procházejte se na slunci. Skákejte do moře. Podělte se o cennou pravdu, která je ve vašem srdci.

Chovejte se hloupě. Buďte dobří. Buďte divní. Na další už stejně nebude čas.“

Richard Gere