Uznávaný psycholog prozradil 6 nejlepších rad na problémy v rodině, vztazích a osobním životě

Všichni víme, že je někdy těžké si přiznat vlastní chyby. Nemáme pravdu, ale i přesto se zlobíme, odporujeme a mračíme. Výsledkem je vyvrcholení hněvu, který si vylijeme na našich blízkých. Hádky a konflikty jsou na světě, ale mohli jsme jim předejít, pokud bychom byli trochu chytřejší.

Určitě jste již mnohokrát slyšeli, jak si vaše kamarádky stěžují na své partnery – toto neudělal, tamto neslyšel, na tamtu se podíval a podobně. Postupně se podobné myšlenky dostávají i do vašeho podvědomí a snadno se může stát, že i vy vyvoláte zbytečnou hádku.

Psycholog Michael Labkovsky si je jistý, pokud žena vidí ve svém partnerovi jen to negativní, měla by seriózně přehodnotit svůj postoj k němu. Shromáždili jsme pro vás 6 nejlepších rad na problémy v rodině, vztazích a osobním životě.

Blaho člověka spočívá v každém jednom z nás

Existují šťastlivci, na kterých je již z dálky vidět, že jsou šťastní. Vedou uspořádaný život, mají dobrou práci a milujícího partnera. Závidíte? Ne! Vše je o vnímání a citovém nastavení. Naučte se být šťastnými a těšte se z maličkostí, uvidíte, jak se vaše okolí radikálně změní.

Ženy potřebují jen jedno

Žena potřebuje sex, přesně tak jako muž. U žen se spíše spojuje s něhou a láskou. Namísto pravidelného odmítání manžela, pokuste se převzít tu iniciativu vy! Komunikujte a vysvětlete si, co chcete, co se vám líbí nebo nelíbí. Možná se stane, že nakonec překvapíte jeden druhého!

na druhé stránce…

Příčina

V čem je problém? Proč některé ženy se během svého života několikrát vdají nebo rozvedou, zatímco jiné si neumí najít toho pravého? Vše záleží na vaší psychice. Ne na vzhledu ani na charakteru. Dokážete žít šťastně, je třeba jen chtít.

Neexistuje žádná norma

Pokud jste sama, nevadí! Užívejte si život, cestujte, zkoušejte nové věci, poznávejte nové lidi či různé kultury. Nikdy nevíte, kde a kdy potkáte toho pravého. Bát se toho, že zůstanete do konce života sama, vám určitě nepomůže.

Stabilní psychika je klíčem ke štěstí

Harmonie v kompromisech! Ano, někdy je třeba, abyste ustoupili vy, nebo váš partner. Díky tomu bude atmosféra u vás doma naladěná pozitivně. Pevné vztahy se mohou vybudovat pouze tehdy, pokud jeden druhého skutečně milujete.

Vztahy

Když přijdete z práce domů, neznamená to, že rodina bude vaší druhou, neplacenou prací. Proto je dobré, pokud se vždy umíte dohodnout a naplánovat kdo, co udělá, abyste nemuseli cítit jako otrok.

Pokud v této oblasti pociťujete nerovnováhu, konzultujte to s vaším partnerem. V opačném případě se může stát, že mu to později řeknete nepříliš příjemným způsobem.

Abychom to shrnuli, vše závisí jen a jen na vás, protože dokážete k sobě přitáhnout jak negativní, tak i pozitivní emoce.

Snažte se vidět ve věcech vždy něco dobrého, i když to na první pohled vypadá špatně. A v neposlední řadě komunikujte! Budete překvapeni, jak se váš život změní.