Významná psychoterapeutka píše minipříběhy, v nichž se pozná každá žena. Toto je naprosto geniální!

© Anastasiya Lykhina

Jak řekla spisovatelka Dorothy Parkerová, „kdyby muž dokázal pochopit, co si žena myslí, stejně by neuvěřil“.

Ale psychoterapeutka ze Sankt Petěrburgu Aglaja Datešidzeová dokázala shrnout vše, co si žena myslí, do několika řádek.

Dnes jsem pro Vás vybrala ironické minipříběhy, které vám pomohou pochopit sebe sama.

1.

Byla jednou jedna mladá žena. Snila o tom, že se naučí tančit, ale protože byla lenivá, blížila se ke svému cíli velmi pomalu. Ráno vstala v 7 hodin, probudila děti, odvedla je do školky, naplnila myčku, vyndala pračku, zaběhla do obchodu, uvařila oběd, trochu pracovala, večer vyslechla manžela, zkontrolovala úkoly, přečetla pohádku na dobrou noc, vytřela podlahu. A pak se plazila do postele a trápila se: tak jsem si zase nezatancovala. Jsem prostě líná, co k tomu dodat!

2.

Byla jednou jedna dívka. Měla velmi jednoduchý vnitřní svět podobný škvírce na žetony v turniketu metra. Noví lidé se tam mohli dostat, jen když jim uřezali ruce, nohy a někdy i hlavu.

A tak dívka uřeže člověku nejzajímavější místa, vtáhne ho do svého světa a znuděně sedí, protože všichni lidé jsou stejní a není s kým si popovídat.

3.

Byly jednou dvě dívky. Jedna měla kvalitní oblečení ušité podle střihu z nejbližší textilní továrny. Koupila si ho v krámku u školy. A druhá měla originální šaty, ušité podle vlastního návrhu. Draze za ně zaplatila.

První dívka si myslela, že šaty podle vlastního návrhu vypadají naprosto neslušně, protože příliš zdůrazňují postavu.

A druhá dívka stála na balkóně, poslouchala moře a dívala se na měsíc.

4.

Byla jednou jedna dívka. Necítila žádný stud, žádnou vinu, neměla žádné svědomí. Ale měla všechno ostatní.

5.

Byla jednou jedna dívka. Stále se snažila utéct depresi. Do práce, z práce, na sport, na studium, za muži. Ale jednou na útěku uklouzla a dostala se do deprese na dlouhou dobu. Ležela, ležela, polehávala − a stala se dobrou malířkou. Od té doby už ta dívka nikam neběhá, sedí tiše a kreslí olejomalby.

6.

Byla jednou jedna dívka. Myslela si, že vládne celému světu. Ukázalo se však, že se jen snaží, aby mohla kontrolovat to, co nebylo její záležitost.

7.

Byla jednou jedna dívka. A s tou dívkou si nikdo nehrál. Dívka byla velmi rozrušená, dokud si neuvědomila, že ona sama si s nikým nehraje. A tak začala.

.

8.

Byla jednou jedna dívka. Jednou byla unavená. Sedí a přemýšlí, co má dělat. A nedělat nic se nedá.

9.

Byla jednou jedna dívka. Myslela, že ji ukrývají před muži, květinami a motýly. A pak se ukázalo, že ji jen ukrývají.

10.

Byla jednou jedna dívka. Byla premiantka: vždy připravená, vždy měla pravdu, vždycky byla první, vždy dodržela slovo, vždy šla příkladem. Stručně řečeno, bylo to s ní velmi těžké…

11.

Byla jednou jedna dívka. Jednou jí řekli, že je hloupá, nemocná na hlavu, a poslali ji do učení ke slavným ženám.

Nicméně, první slavná žena byla příliš zaneprázdněná navlékáním nitě do jehly. Druhá se celý den koupala ve vaně, a tak nepřišla dívce vůbec na oči. A třetí jen tančila tarantellu a neustále se smála.

„Jak jsou hloupé, nemocné na hlavu!“ − pomyslela si dívka a uklidnila se.

12.

Byla jednou jedna dívka. Jednou si uvědomila, že je šťastná.

A tak sedí večer v kuchyni a neví, jak se s tímto štěstím vyrovnat.

13.

Byla jednou jedna dívka. Narodila se ošklivá. Plakala a plakala a rozhodla se, že se o sebe bude starat, jako kdyby byla krásná: mýt se, česat, kupovat si dárky, pěkně se oblékat. Takhle žila a žila − a vdala se. Manžel jí svlékl oděv, a ukázalo se, že je krásná i uvnitř. A nikdo nebyl ani překvapen, kromě samotné dívky.

14.

Byla jednou jedna dívka. Ráda se rozdávala pro druhé. A aby to bylo ospravedlnitelné, rozhodla se rozdávat pro své blízké a za peníze, které opět utrácela pro své blízké. A pak byla velmi uražená, že její bližní se nechtějí rozdat pro ni. A nechtějí se rozdávat vůbec. Zrádci jedni!

15.

Byla jednou jedna dívka. Hodně pracovala a málo spala. Pak se rozhodla koupit si teplý kabát a drahé auto s vyhřívanými sedadly. A tak odchází z domu ráno v 5 hodin, zahalí se do teplého kabátu, sedá do elegantního vyhřívaného auta, snaží se v duchu usmát a zdá se, že se jí to dokonce podaří, ale spát se jí chce stále.

16.

Byla jednou jedna dívka. Ve všem hledala podraz… a vždy ho našla.

17.

Byla jednou jedna dívka. Byla nádherná. Příliš krásná, aby se objímala na diskotéce, tancovala v noci na pláži, pila víno s cizími lidmi, zamilovala se do špatného chlápka, smála se špatným vtipům, dělala hlouposti. A pak dozrála, přestala být tak krásnou a přestala se tím zabývat. A stala se tak ještě krásnější.

18.

Byla jednou jedna dívka. Pořád běhala, honila se. A stejně nic nestihla.

19.

Byl jednou jeden chlapec. Velmi dobře se vyznal v ženách. Chodil s nimi bez ustání. Ale jednou narazil na zcela nepochopitelnou ženu. Tak nepochopitelnou, že se jí tak snažil porozumět, tak se snažil, až se oženil, aby jí lépe porozuměl.