8 varovných signálů, které mohou upozornit na cukrovku

zdroj: providr.com

To, co většina lidí neví je, že vysoká hladina cukru v krvi může způsobit vážná poškození. Ať už jste diabetici nebo ne, vysoká hladina cukru v krvi může způsobit poškození nervů, orgánů a cév.

Skutečné nebezpečí nastává, když hladina cukru v krvi neklesá – může dojít k vážným zdravotním problémům.

Jedním z důvodů, proč lidé trpí vysokou hladinou krevního cukru, je to, že jsou informovaní o závažnosti a známkách, které nám naše tělo dává.

Abyste udrželi své tělo zdravé a hladinu cukru v normálu, dbejte pozornost následujícím:

Neustálá žízeň:

Hlavním důvodem, proč vysoká hladina cukru v krvi způsobuje, že máte žízeň, je polyuria. Když je hladina cukru v krvi vysoká, vaše ledviny produkují více moči, aby se zbavili přebytečné glukózy, kterou nemohou absorbovat. To způsobí, že dojde ke vzniku dehydratace.

Zvýšené stravovací návyky:

Pokud zjistíte, že se vaše stravovací návyky navyšují, s největší pravděpodobnost máte vysokou hladinu cukru v krvi. Důvodem, proč vysoká hladina cukru v krvi může způsobit zvýšené stravování, je to, že glukóza není schopna vstoupit do buněk.

Mohlo by to být z důvodu nedostatku inzulínu nebo případně inzulínové rezistence. Když nastane tato situace, vaše tělo není schopné převést jídlo, které jíte, na energii.

Takže pokud vaše tělo cítí, že nemá dostatek energie, bude vyžadovat více jídla, aby se pokusilo produkovat glukózu.

Neustálé močení:

Toto znamení je přímo spojeno s konstantní žízní. Vaše ledviny nejsou schopny držet krok s přebytečným cukrem, takže jediný způsob, jak se ho může zbavit, je prostřednictvím močení.

Dávejte pozor na vaše výlety do záchod. Pokud zjistíte, že chodíte na záchod každou hodinu, můžete mít vysokou hladinu cukru v krvi.

Ale mohlo by to také znamenat, že máte vážnější zdravotní problém. Nejlepší rada je si promluvit se svým lékařem.

⇒ na další stránce ⇒

Chronická únava:

Možná si myslíte, že vysoká hladina cukru v krvi znamená, že máte spoustu energie. Naproti tomu se může stát naprostý opak. Když máte vysokou hladinu cukru v krvi, více močíte a máte větší žízeň, protože vaše ledviny nemohou absorbovat glukózu a vytvářet energii. Bez energie bude vaše tělo slabé a unavené.

Rozmazané vidění:

Vysoká hladina cukru v krvi, může způsobit opuchnutí očních čoček. Každý, kdo měl opuchnuté čočky, ví, že to způsobuje rozmazané vidění. Ve většině případů je to jen dočasné, ale raději tento stav konzultujte s lékařem, abyste získali správnou diagnózu.

Suchá pokožka:

Pokud zaznamenáte přílišné vysoušení Vaší pokožky, může být hladina cukru v krvi po nějakou dobu vysoká. Vysoká hladina cukru v krvi může způsobit poškození nervů a to způsobuje, že tělo rychle ztrácí tekutiny.

Impotence:

Muži, pokud jde o erekci, se spoléhají na správný průtok krve. Vysoká hladina cukru v krvi narušuje tok krve a dokonce poškozuje nervy a krevní cévy.

Zvýšení tělesné hmotnosti:

Pokud máte vysokou hladinu cukru v krvi, je pravděpodobné, že vaše buňky jsou odolné vůči inzulínu a vůbec na něj nereagují. Pro odolné buňky vůči inzulínu je velmi obtížné získat glukózu z krve. Z tohoto důvodu se vaše hladina cukru v krvi začne zvyšovat v průběhu času. To může způsobit, že přibíráte na váze.

Toto jsou nejčastější známky vysoké hladiny cukru v krvi. Ale pravděpodobně se ptáte, co způsobuje vysokou hladinu cukru v krvi. Špatná strava je jednou z hlavních příčin. Lidé, kteří mají stravu, která se skládá z potravin, které jsou vysoce zpracované a mají spoustu kalorií, mohou způsobit rychlé trávení.

Rychlé trávení jídla není dobrá věc, to může způsobit prudký vzestup hladiny cukru v krvi a stejně tak vysokou hladinu cholesterolu.