V čele tuzemské hitparády je elektronické duo Daft Punk

V čele tuzemské hitparády se okamžitě po vydání svého nového alba Random Access Memories objevilo francouzské elektronické duo Daft Punk. Dominanci umělců ze „země galského kohouta“ potvrzuje druhé místo zpěvačky Zaz a její nahrávky Recto Verso. Údaje zveřejnila na svém webu česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Na třetím místě je dosud vedoucí album Tří sester s názvem Líná hudba holý neštěstí. Z nových nahrávek do hitparády na osmém místě vstupuje americká kapela 30 Seconds to Mars, která letos zahraje na festivalu Rock for People, a rapper Vladimir 518 s projektem Idiot.

Na čtvrté místo ze sedmého v minulém týdnu postoupil Laurie Hugh alias Doktor House s nahrávkou Didn’t It Rain, pátá se umístila kapela Kryštof s albem Inzerát, které je díky prodejům trojnásobně platinové. V ČR se platinová deska uděluje za 6000 prodaných alb. Šesté místo patří zpěvačce Pink s albem Truth About Love, následuje Lucie Vondráčková s nahrávkou Oheň. Desítku nejprodávanějších desek stejně jako minulý uzavírá deska Delta Machine od Depeche Mode.

Mezi dvaceti nejprodávanějšími alby z tuzemské produkce ještě skončila kapela Divokej Bill s nahrávkou s názvem 15, Tomáš Klus s nahrávkou Racek, Vojtěch Dyk a big band B Side Band, Jaromír Nohavica s albem Tak mě tu máš, projekt Vladimíra Mišíka a Mirka Kováříka ČDG Reduta Blues a nahrávka Má vlast v podání České filharmonie s dirigentem Rafaelem Kubelíkem.

Ze zahraničních alb byl ještě zájem o nahrávku britské hardrockové skupiny Deep Purple s názvem Now What?!, kompilaci Taneční liga 149, nahrávku Passione Andrey Bocelliho a novinku Momentum Jamieho Culluma.

Oficiální žebříček 50 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje česká pobočka mezinárodní federace IFPI každý týden na základě hlášení prodejen zvukových nosičů v České republice.

Žebříček české hitparády

 

    1. Daft Punk – Random Access

   2. Zaz – Recto Verso

   3. Tři sestry – Líná hudba holý neštěstí

   4. Laurie Hugh – Didn’t It Rain

   5. Kryštof – Inzerát

   6. Pink – Truth About Love

   7. Lucie Vondráčková – Oheň

8. 30 Seconds to Mars – Love Lust Faith + Dreams

   9. Vladimir 518 – Idiot

   10. Depeche Mode – Delta Machine

 

zdroj:  (ČTK) -jir jw