Apple chce patent na zařízení v podobě ohebného náramku

Patentová přihláška, na kterou upozornil server AppleInsider.com, obsahuje popisy dávající předtuchu, že Apple může skutečně připravovat své hodinky „iWatch“. Slovo hodinky sice není v přihlášce nikde napsáno, ta však byla podána ještě v srpnu 2011. Termín „nositelné obrazové „nacházející se v dokumentech, se dá řeložit i jako pokročilé náramkové hodinky.

Zobrazení na displeji se přizpůsobí obvodu ruky uživatele

Displej (402), akumulátor (504), konektor (508), bezdrátové připojení / antény (506), transformátor kinetické energie (502) a elektronický modul.

V patentové přihlášce je  popsáno zařízení jako postavené na principu ohebného náramku, který se po úderu do ruky sám obtočí na potřebný obvod. Apple v přihlášce proto popisuje i způsob, když se zobrazovaný obsah na displeji automaticky přizpůsobí podle toho, kolik a která část náramku se překrývá. Zařízení by také mělo mít dotykový displej, a ne hardwarová tlačítka, jak to mají například již existující hodinky Pebble, které se začaly vyrábět díky masivní podpoře uživatelů serveru Kickstarter.com.

Design videozařízení by  se tedy měl skládat už ze známého ohebného náramku, ve kterém by byl zabalen plátek ohebné oceli, na jeho vrchní straně by byl připevněn displej zařízení. Elektronika, baterie, konektor nebo anténa Wi-Fi by se nacházely na začátku náramku, aby byly při nošení zakryty. Zařízení počítá i s použitím gyroskopu a akcelerometru tak, aby bylo po nasazení náramku na kteroukoli ruku možné určit, jak je třeba přizpůsobit zobrazení displeje.

Patentová přihláška nezapomíná ani na případ, že by náramek mohl komunikovat například s iPhonem. Náramek by se tak mohl stát vstupním či výstupním zařízením pro další elektronická zařízení. Apple v přihlášce podotýká i možnosti nabíjení náramku přes drátový konektor, solární panely či pomocí zachycování kinetické energie.

zdroj:ap­plein­si­der.com