V čele hitparády vystřídala Nohavicu skupina Kryštof

Album skupiny Kryštof Inzerát vystřídalo v čele tuzemské prodejní hitparády Jaromíra Nohavicu a jeho výběr hitů s názvem Tenkrát/Nostalgie 90.let. Populárnímu písničkáři patří i třetí místo, kde se umístilo jeho poslední studiové album Tak mě tu máš. Informuje o tom na svém webu česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI).

Na čtvrtém místě je album Hesitation Marks americké rocková skupiny Nine Inch Nails s jediným stálým členem Trentem Reznorem, následuje album Tomáše Kluse Racek. Na šesté příčce je koncertní verze nahrávky Madonny MDNA, sedmé místo patří Lucii Vondáčkové a desce Oheň. Ze čtvrtého na osmé místo klesla Lucie Bílá s muzikálovou nahrávkou Aida a jiné klenoty, na devátém je stejně jako minulý týden finská zpěvačka Tarja Turunenová s novinkou Colours In The Dark. Desítku nejprodávanějších titulů uzavírá Recto Verso francouzské zpěvačky známé pod uměleckým jménem Zaz.

Z domácích alb se v první dvacítce ještě umístila nahrávka Tomáše Kluse Cesta do záhu(d)by, kompilace Nejlepší písničky pro děti všech dob, deska Tří sester Líná hudba holý neštěstí, novinka Báry Basikové Belleville, nahrávka Má vlast Pražské komorní filharmonie s dirigentem Jakubem Průšou a debut skupiny Ille s názvem Ve tvý skříni.

Ze zahraničních desek byl zájem o Truth About Love od Pink, Take Me Home od chlapecké kapely One Direction, album Black Sabbath s názvem 13 a nahrávku Didn’t It Rain Laurieho Hugha.

Oficiální žebříček 50 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje česká pobočka mezinárodní federace IFPI každý týden na základě hlášení prodejen zvukových nosičů v České republice.

1. Kryštof – Inzerát

2. Jaromír Nohavica – Tenkrát / Nostalgie 90.let

3. Jaromír Nohavica – Tak mě tu máš

4. Nine Inch Nails – Hesitation Marks

5. Tomáš Klus – Racek

6. Madonna – MDNA

7. Lucie Vondráčková – Oheň

8. Lucie Bílá – Aida a jiné klenoty

9. Tarja – Colours In The Dark

10. Zaz – Recto Verso

zdroj: ČTK