Tři sestry připravují nové album Líná hudba, holý neštěstí

Tři sestry vydají nové album Líná hudba 2.Května 2013

Populární skupina Tři sestry chystá nové studiové album. Nahrávka s názvem Líná hudba, holý neštěstí vyjde 2. května. Desku bude možné si zakoupit ve formátu CD, připravena bude také limitovaná edice klasických vinylů. Poprvé v historii skupiny bude možné zakoupit celé album i jednotlivé písně v digitální podobě přes její web. ČTK o tom za kapelu informovala Alena Rydvalová.

„Zjistili jsme, že neumíme vytvořit a hrát ploužák – sestrovské ‚pomalé‘ písně převyšují průměrné střední tempo většiny rádií a ty rychlé jsou fakt rychlé, tak jsme se s tím smířili a název tomu odpovídá,“ uvedl lídr Tří sester Lou Fanánek Hagen.

Co vydala skupina Tři sestry?

Zatím poslední album s názvem … z garáže vydali Tři sestry před dvěma lety. Deska mimo jiné nabídla osm dosud nevydaných skladeb nahraných v undergroundovém duchu 80. let. Úspěšné studiové album s názvem Lázničky vyšlo rok předtím.

Album Líná hudba, holý neštěstí pokřtí Tři sestry na tradičním hudebním narozeninovém večírku pod názvem Tři sestry 28 let Open air, který se uskuteční 17. a 18. května na pražském koupališti Džbán. Mezi gratulanty nebudou chybět skupiny Zóna A, Visací Zámek, Plexis, Zvlášňý škola, Zakázaný ovoce, Apple Juice, Konflikt, Nežfaleš, E!E, Totální nasazení, Doctor P.P., SPS, MZH, De Bill Heads a Spínací Špendlík. Páteční večírek dovrší vystoupení legendární skupiny Cockney Rejects z Velké Británie.

Kdy se tato formace nesoucí název Tři sestry dala dohromady?

Tři sestry se daly dohromady v roce 1985 v pražském Braníku. Po řadě klubových vystoupení jim v roce 1990 vyšlo debutové album Na Kovárně to je nářez. Kapela vydala dvě desítky desek. Z původní sestavy ve skupině dodnes vydrželi kapelník ing. Magor a zpěvák a textař Fanánek. Předloni byla skupina uvedena do Beatové síně slávy Rádia Beat.

zdroj: ČTK- jir dvd