Chinaski zveřejnili videoklip k písni Stížnost

 zveřejnili videoklip ke skladbě s názvem Stížnost. O režii videoklipu se postaral Jaroslav Kašík. Kapela natáčela na střeše pražského domu a také v lese, kde si na závěr klipu opékají mobilní telefony.

Píseň Stížnost je jednou ze dvou nových skladeb, které kapela zařadila na novinku s názvem Best Of – 20 let v síti, která už je v prodeji. Na nových skladbách Stížnost a Hlavolam spolupracoval i anglický producent Greg Haver, který se podílel na nahrávkách interpretů jako například Manic Street Preachers, Mel C či Bullet For My Valentine.

Chinaski – Stížnost

Spolupráce byla pro nás opravdu skoro až vzrušující. Jeho postřehy k aranžmá, způsob práce ve studiu, to vše na nás působilo velmi svěže a příjemně. Po téměř 140 nahraných písních a osmi albech to bylo, jako bychom se vrátili na začátek a pociťovali to vzrušení, když člověk přijde do studia a splní se mu jeho sen, „vyjádřil se zpěvák skupiny Michal Malátný.

Nové písně následně ve Velké Británii mixoval Clint Murphy a mastrovalo se ve slavném Sterling Sound Studio v New Yorku.

Chinaski je jednou z nejpopulárnějších českých kapel se širokou fanouškovskou základnou i na Slovensku. Skupina vydala například alba Chinaski (1995), Dlouhej kouř (1997), Nanana a jiné popjevky (2000), Originál (2002), Music bar (2005) či Není na co čekat (2010). Mezi jejich největší hity patří skladby 1. signální, Tabáček, Zdarma či Klára.

Kapela má na kontě dvě ceny Anděl a loni skončili v anketě Český slavík mezi skupinami na třetím místě. V roce 2005 se v této anketě dostali dokonce na první místo. Sestavu kapely momentálně tvoří zmíněný Michal Malátný, Petr Kužvart, František Táborský, Ondřej Škoch, Štěpán Škoch a Otakar Petřina Jr..