Microsoft sjednotí všechny své platformy

Microsoft plánuje uvést na trh nové verze operačních systémů pro všechny své platformy – Windows, Windows Phone a Xbox One

Aktualizace systémů je sumárně označována kódovým jménem Threshold a jednotlivé platformy by měla ještě výrazněji propojit

Threshold tedy neoznačuje pouze jeden operační systém. Rovněž nejde o označení údajného hybridního systému, který by měl kombinovat prvky operačních systémů Windows Phone a Windows RT. Threshold má představovat další vlnu operačních systémů pro PC, telefony a herní konzole od Microsoftu, která má přinést ještě užší propojení mezi jednotlivými platformami.

Už dnešní systémy Windows 8.X, Windows Phone 8 a Xbox One OS mají společné jádro systému Windows NT. Microsoft údajně vyvíjí i jeden ucelený obchod s aplikacemi, který by byl multiplatformní a fungoval pro všechna zařízení. Rovněž chce sjednotit i vývojářské nástroje, aby byl vývoj pro jednotlivé platformy jednodušší.

Microsoft však chce v případě Threshold výrazněji propojit i platformy produktů MS Office, Bing, Intune a další.

Nová vlna systémů by se měla na trhu objevit na jaře 2015. Ještě předtím, než se Threshold dočkáme, jsou naplánovaná aktualizace Windows Phone „Blue“ a Windows 8.1 update 1. Ty by měl Microsoft uvolnit na jaře.

Mimochodem, název Threshold pochází ze hry Halo, stejně jako Cortana, což je konkurence pro Siri.

zdroj: zdnet.com