Dá se opět skupina ABBA dohromady? Člen skupiny Björn Ulvaeus si to nemyslí

Björn Ulvaeus z někdejší popové čtveřice ABBA o víkendu v Německu utlumil naděje, že by se mohla legendární švédská skupina dát opět dohromady a vystoupit

Na nedávném setkání se prý hvězdná čtyřka shodla, že chce fanouškům uchovat někdejší mladistvý obraz skupiny

Před dvěma týdny jsme se setkali a přemýšleli o opětném spojení,“ prozradil osmašedesátiletý Björn Ulvaeus v populární show německé televize ZDF Vsaďte se, že…? „Nedojde k tomu však,“ prohlásil v pořadu sledovaném hlavně miliony diváků v německojazyčných zemích. Podle něj je třeba, aby lidem v paměti zůstala „mladá dynamická skupina“.

ABBA (500 x 632)

Skupina ABBA v době největší slávy

Minulý měsíc naděje na opětné vystoupení oživila v německém listu Die Welt další protagonistka skupiny Agnetha Fältskogová. Jako možnou příležitost k oživení kapely viděla 40. výročí vítězství skupiny ABBA na hudební soutěži Eurovize v roce 1974 s písní Waterloo. „Máme plány něco u příležitosti tohoto jubilea učinit. Ještě ale nevím, co z toho vzejde,“ řekla Agnetha.

I když se skupina, kterou dotvářeli ještě Anni-Frid Lyngstadová a Benny Andersson, v roce 1983 rozpadla, její hity jako Dancing Queen či Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) jsou populární dodnes.

ABBA – Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Abba – Dancing Queen


Celkově ABBA prodala zhruba 380 milionů hudebních nosičů, uvedl o víkendu v Německu Björn Ulvaeus. Diváky navíc potěšil, že hovořil plynně německy. V pořadu ZDF žertoval, že když se dozvěděl o pozvání do německé televizní show, absolvoval kvůli tomu třítýdenní jazykový rychlokurz.

zdroj: ČTK – šeb hp