Beyoncé hlásá po rovnoprávnosti pohlaví

Americká zpěvačka Beyoncé napsala esej, ve které označila rovnost pohlaví za mýtus. Esej se objevila ve studii A Woman ‚s Nation Pushes Back From The Brink o společenských trendech ovlivňujících ženy iniciativy The Shriver Report

Interpretka písně Run the world ( Girls ) v práci píše, že ženy tvoří polovinu pracovní síly v USA, ale jejich průměrný výdělek je jen 77 procent průměrného mužského výdělku. „Zatímco ženy a muži společně neprohlásí, že je to nepřijatelné, nic se nezmění ,“ uvedla zpěvačka. V závěru vyzývá všechny muže, aby se přidali ke svým ženám, matkám a sestrám, které žádají rovnocenný plat.

Kromě Beyoncé svými eseji do studie přispěli hvězdy jako Eva Longoria, Jennifer Garner, Jada Pinkett Smith či basketbalista LeBron James a politička Hillary Clinton. Zpráva obsahuje i práce expertů a odbornic v oblasti rovnosti pohlaví. Je volně dostupná na webové stránce shriverreport.org.

Beyoncé Giselle Knowles – Carter začala hudební kariéru v roce 1997 jako členka skupiny Destiny ‚ Child, později se vydala na sólovou dráhu. Vydala alba Dangerously In Love ( 2003 ), B’Day ( 2006 ), I Am … Sasha Fierce ( 2008 ), 4 ( 2011 ) a Beyoncé ( 2013 ), přičemž se všemi dobyla americký žebříček Billboard 200. Jedna z nejlépe vydělávajících interpretek na světě získala již 17 cen Grammy, tři z nich ještě jako členka Destiny ‚ Child, ostatní jako sólová zpěvačka. Její nejnovější eponymní album vyšlo neočekávaně 13. prosince 2013 na portálu iTunes, přičemž za necelý týden se z něj prodalo milion kopií.

Beyoncé – Drunk in Love (Explicit) ft. JAY Z

zdroj: people.com