Juana Molina vystoupí na slovenském festivalu Bažant Pohoda!

Na 18. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda, který se bude konat od 10. do 12. července na trenčínském letišti, se představí i zpěvačka Juana Molina z Buenos Aires

Organizátoři akce také ohlásili společné vystoupení londýnské formace hrající world fusion s názvem Transglobal Underground a albánské dechové kapely Fanfare Tirana. Skupiny loni vydali společné album Kabatronics.

Juana Molina se narodila 1. října 1962. Když jí bylo šest let, otec Horacio Molina ji začal učit hrát na kytaru. Kariéru odstartovala v roce 1988 jako televizní herečka v argentinské show La noticia rebelde ( 1986-1989 ). V roce 1996 vydala debutové album Rara. Druhý počin Segundo ( 2000 ) americký týdeník Entertainment Weekly prohlásil za nejlepší album v rámci world music.

Juana Molina – Quien

Na kontě má také nahrávky Tres cosas ( 2002 ), Son ( 2006 ), Un día ( 2008 ) a Wed 21 ( 2013 ). Molina, která nazpívala vokály do skladby Seal dua The Chemical Brothers, vystupuje převážně s kytarou, přičemž v její tvorbě jsou slyšet i prvky ambientu či elektroniky. Často ji přirovnávají k Björk.

Přehled již potvrzených interpretů festivalu Bažant Pohoda 2014

Kraftwerk, Tricky, Suede, Goldfrapp, Disclosure, Tame Impala, Moderat, Mogwai, Mount Kimbie, Mr. Scruff, Azealia Banks, Gilles Peterson, Fatoumara Diawara a Roberto Fonseca, Jana Kirschner, The Afghan Whigs, The Selecter, The Correspondents, Jambinai, A Tribe Called Red, Seward, Manu Delago Handmade, Molotov Jukebox, Tricot, Bemet, Chinawoman, Deap Vally, Putan Club, LolaMarsh, Never Sol, Repetitor, Slobodná Európa, Helfer, WWW a Pavel Fajt, A Moving Sound, Vec a Valihora, Ivan Mládek & Banjo Band, Analogik, Autumnist, Korben Dallas, Oratnitza, Walter Schnitzelsson, Bachtale Apsa, Čad, Esazlesa, Herzog Herzog, Talkshow, DJ Gadjo.cz feat Mário Bihári, The Global Optimistic, Katarzia a Škvíry & Spoje.

zdroj: pohodafestival.sk