8 příběhů o lidech, kteří neměli z čeho žít a dnes jsou milionáři

Každý z těchto příběhů by byl vhodný na typický americký trhák se šťastným koncem. Tito lidé v minulosti trpěli bídou, dnes však „trpí“ tíhou milionů na svém účtu. Přečtěte si jejich příběhy.

Howard Schultz

Howard Schultz (500 x 333)

Za mlada bydlel v laciné čtvrti, aby vůbec přežil. Později pomohl Starbucks rozšířit své pobočky z původních 60 na více než 21 000 po celém světě a jeho bankovní konto dnes obsahuje miliardy dolarů.

J.K. Rowling

J.K. Rowling (500 x 312)

Příběh této spisovatelky slyšel už snad každý. Někdy žila se svým dítětem jako svobodná matka z 200 dolarů na týden, až do dne, kdy napsala Harryho Pottera. Z něho těží dodnes, čaroděj jí vydělal více než miliardu dolarů.

Bert & John Jacobs

Bert & John Jacobs (500 x 281)

Tito dva bratři žili v dodávce a podomním prodejem prodávaly své trička Life is good. Natrefili však na velkého obchodníka a tyto optimistická trička jim dnes vynášejí stovky milionů dolarů ročně. Život je prostě dobrý.

George Soros

George Soros (500 x 333)

Předtím, než se stal miliardářem, musel uprchnout z nacisty okupovaného Maďarska a naučit se žít v cizích zemích. Soros se propracoval přes London School of Economics až na Wall Street, kde vydělal miliardy.

John Paul DeJoria – Paul Mitchell

John Paul DeJoria – Paul Mitchell (500 x 376)

Už od malička musel pomáhat aby se celé rodina uživila. Své první přípravky pro péči o vlasy a pleť začínal prodávat z auta, dnes je z něj miliardář.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey (500 x 500)

Světoznámá televizní postava žila v těžkých podmínkách. Když poprvé zkoušela štěstí v televizi, řekli jí, že se do ní nehodí. Vypálila jim rybník! Pomocí vlastní show se na mediální půdě zdomácněla, až se z ní stala jakási tvůrkyně názoru Američanů. O jejím bankovním kontě je řeč zbytečná.

Jan Koum

Jan Koum (500 x 307)

Koum se přestěhoval s rodinou z Ukrajiny do Ameriky před dvaceti lety. Tehdy musel žít ze stravenek. Pak však vymyslel aplikaci WhatsApp a po tom, co ji Facebook odkoupil, polepšil si o 7 miliard dolarů.

Ralph Lauren

Ralph Lauren (500 x 292)

Aby mohl založit svůj vlastní label, musel se nechat zaměstnat ve společnosti Brooks Brothers, která v současnosti patří mezi jeho největší rivaly.