Věděli jste, proč se lidé pohřbívají 3.den po své smrti? Toto je ten důvod!

Bez ohledu na to, jak dlouho by lidé chtěli žít, každý je odsouzen k zániku. Z tohoto důvodu záležitosti s pohřbem budeme dříve či později řešit všichni. Je důležité vědět, jak se na to připravit a co je nejdůležitější – kdy poslat zesnulého na poslední cestu.

Podle ortodoxních církevních zákonů je běžné pohřbít zesnulého 3 dny po smrti. Proč je tomu tak? Kristus umřel na velký pátek a byl vzkříšen v neděli. Z tohoto důvodu se hovoří o třech dnech. Během těchto dní se duše člověka nachází na zemi a potom mezi 3 až 9 dnem přechází do posmrtného života.

Podle církevních otců je po dobu 3 dní duše člověka stále v blízkosti těla. Jak se tělo pohřbí dříve, než po třech dnech, duše odejdou. Během této doby ještě stále existuje vztah mezi tělem a duší, který by v žádném případě neměl být přerušen. Duše musí být tři doma doma mezi blízkými.

na druhé stránce…

Po 9. dni duše zesnulého začíná své nejsložitější období. Prochází očistou, kde poznává všechny své hříchy. Mezi 9. a 40. den se příbuzní modlí za zesnulého.

40. den je duše provedena před Boží soud, kde se rozhodne, co se s ní bude dít dál. Proto je vhodné dát za zesnulého v kostele zádušní mši na 3., 9. a 40. den.

Po smrti až do 9 dne by se příbuzní zesnulého měli vyhýbat zábavám. Dokonce i myšlenky na svatbu nebo křest v tomto období je lepší odložit.