Nepečený dezert zvaný tiramisu existuje v mnoha podobách a variantách. Každý má svůj nejoblíbenější způsob, jak tiramisu připravuje.
Zkuste změnu a dopřejte si tento osvěžující moučník tak, jak Vám ho dnes přinášíme v našem receptu.
Pokud Vám hlavou vrtají syrová vejce, buďte bez obav. Podle průzkumů nejvíce otrav salmonelou vzniklo z vajíček, které snesly slepice chované na farmách.
Evropská unie však zavedla různá opatření, která tak snížila výskyt salmonely při konzumaci syrových vajec. Dort si jednoznačně zamilujete už po prvním soustu a nebudete od něj už chtít nikdy upustit.
Co budeme potřebovat k výrobě tiramisu:
- lžíce kakaa
- 500 g mascarpone
- 400 g piškotů
- 250 ml instantní kávy
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 vejce
- Čajová lžička mandlového aroma
…
postup:
- Připravte si dortovou formu. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, s mascarpone a s mandlovým aroma.
- Z bílků umíchejte tuhý sníh. Smíchejte opatrně s mascarponovou směsí.
- Dejte do lednice vychladit.
- Piškoty ponořte do uvařené kávy. Vyložte jimi dno. Naneste na piškoty polovinu krému.
- Na něj opět poklademe namočené piškoty. Potřete zbytkem krému.
- Dort zasypte kakaem a nechte pořádně vychladit.
Sdílejte tento super recept na domácí tiramisu i s vašimi přáteli! Určitě si na něm také pochutnají!