Když sem tento dezert připravila poprvé, bylo po něm za pár minut a tak jsem se za týden pustila do pečení z větší dávky.
Ani to nepomohlo, krémeš byl v mžiku opět pryč. Nyní ho dělám vždy minimálně na dva plechy:)
*Toto je dávka na jeden plech.
Co budeme potřebovat:
- 400 g hladké mouky
- 1 vejce
- 250 g másla
- 100 g kr. cukru
- 2 lžičky kakaového prášku
- 1 lžíci zakysané smetany
- 1 lžičku jedlé sody
Na krém:
- 2 bal. vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- 200 g kr. cukru
- 1 lžičku vanilkového cukru
- 500 g zakysané smetany
- 1 lžíci kakaa
(Já obvykle ještě přidávám i 150 g našlehaného másla)
Na vrch:
- 350-400 ml smetany ke šlehání
- Cukr dle chuti
Dále potřebujeme:
- máslové sušenky
…
postup:
Z pudinků, mléka a cukru (kr. I vanilkového) uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a pak do něj vmícháme smetanu.
Vymícháme dohladka. Krém rozdělíme na 2 poloviny a do jedné vmícháme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.
Na těsto vymícháme všechny přísady do jednotné hmoty. Navrstvíme na plech vyložený papírem (31 × 23 cm) a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
Na vychladlé těsto navrstvíme vanilkový krém, přikryjeme máslovými sušenkami, pokračujeme tmavým krémem a nakonec pokryjeme šlehačkou.
Dáme vychladit a podáváme.
Dobrou chuť!