Brambory samy o sobě nejsou potravinou, kterou si třeba odpírat kvůli štíhlé linie. Právě naopak, obsahují sice množství sacharidů, ale ty jsou pro naše tělo nezbytné, jsou významným zdrojem energie a zdravé tělo je dokáže rychle zužitkovat aniž by se ukládaly ve formě tukových polštářků. Ve skutečnosti však nejsou problémem brambory samotné , ale způsob, jakým jejich připravujeme, jakož i to, co k nim přidáváme. Smažení a kombinace s omáčkami dokáže jejich kalorickou hodnotu několikanásobně nafouknout . To bývá i častým problémem klasických bramborových placek smažených na oleji. Přinášíme vám perfektní tip, jak je připravit tak, aby byly snadno stravitelné a přitom fantasticky chutné!
potřebujeme:
4 středně velké brambory
25 g rozpuštěného másla
120 g strouhaného sýra s nižším obsahem tuku
10 g nadrobno nasekané pažitky
2 vejce
1 stroužky česneku
1 lžičku oregana
Sůl a pepř
Sůl a pepř
Pokračování na další straně…