Co s tím: Člověk, který si neustále stěžuje a fňuká, Vám odebírá životní energii!

Schopnost ukázat své pocity a empatii svědčí o našich pozitivních kvalitách. Je však důležité vědět, kdy je správně je vyjádřit. Pokud se po rozhovoru s jiným člověkem cítíte vyčerpaně, možná byste měli začít přemýšlet o tom, jak změnit své chování.

V našem životě musíme často čelit řadu problémů

Samozřejmě si často vyslechneme stížnosti od našich příbuzných a přátel. Na jednu stranu to je přirozené, lidé se nějakým způsobem potřebují vyventilovat, ať už slovně nebo například prostřednictvím sportu. Na druhou stranu, neustálé poslouchat o problémech a stížnostech nám ubírá nejen z pozitivní, ale zejména životní energie.

Někteří lidé možná mluví o svých problémech, aby je mohl někdo podpořit a poradit. Jiní házejí svůj negativismus na všechny kolemjdoucí. A právě tento jev je třeba naučit se rozlišovat.

Možná, že lidé patřící do druhé kategorie vás budou považovat za necitlivé egoisty, když odmítnete jejich společnost. Možná se ve vás pokusí vzbudit pocity viny nebo něco jiného, co vám bude nepříjemné. Nebojte se. Vaše odmítnutí bude znamenat nával energie a pocit sebeúcty poté, co zlikvidujete tento toxický kontakt.

článek pokračuje na další stránce..