Jennifer Lopezová přiveze do Prahy velkou výpravnou show

Hvězda latino popu Jennifer Lopezová vystoupí v pátek 26. října v pražské O2 areně bez předkapely. Show začne ve 20:30, vstupenky v cenách od 1190 korun budou v prodeji i v den vystoupení. Lopezová se v Praze představí v rámci svého prvního světového turné. ČTK o tom dnes informovali pořadatelé ze společnosti Bestsport.

Třiačtyřicetiletá zpěvačka a herečka, která je v čele žebříčku nejvlivnějších celebrit zveřejněného americkým časopisem Forbes, své turné nazvala podle úspěšného singlu Dance Again.

„Lopezová veze do Prahy velkou výpravnou show a rozhodně v ní nešetří osobními momenty. Ať už v tom, že mezi tanečníky je její aktuální partner Casper Smart, tak v řadě projekcí ukazuje fotografie svých dvojčat. Je velmi otevřená a spontánní, fantasticky tancuje a naprosto skvěle zpívá,“ řekla ČTK Jana Záhorková, vedoucí kulturní rubriky iDnes.cz, která viděla koncert Lopezové v Berlíně. Show Lopezové je podle ní srovnatelná s tím, co předvádí Beyoncé nebo Lady Gaga.

Pořadatelé pražského koncertu se údajně museli vypořádat se zajištěním zpěvaččiných speciálních požadavků. Tím nejzásadnějším je zařízení šatny a veškerého vybavení v bílé barvě. Její šatnu budou mít na starost dvě speciální české asistentky, které musely projít školením při berlínském koncertu.

Světové turné zahájila Lopezová 14. června v Panama City, sedm zastávek bylo naplánováno v Jižní Americe. Díky obrovskému zájmu fanoušků, kteří severoamerické koncerty vyprodali v průběhu pár hodin, se musela v několika městech přidávat další představení. Na podzim se turné přesunulo do Evropy.

Lopezová loni vydala úspěšné album Love?, po dvě sezony působila jako porotce v talentové soutěži American Idol a letos v květnu měl americkou premiéru její nejnovější film What to Expect When You’re Expecting, který byl v Česku uveden pod názvem Jak porodit a nezbláznit se.

Jennifer Lynn Lopezová se narodila 24. července 1969 v newyorském Bronxu portorikánským rodičům. Má dvě sestry. Již jako čtyřletou ji matka přihlásila do hodin tance a v sedmi letech vystupovala na školních představeních. První výraznější filmová role ji potkala v dramatu Moje rodina (1995). Průlom přišel v roce 1997 s biografickým snímkem Selena. Za účinkování ve snímku Policajtka (2001) inkasovala devět milionů dolarů a stala se nejlépe placenou latinskoamerickou herečkou.

Její pěvecký debut s názvem On the 6 vyšel v roce 1999. Album mělo obrovský úspěch a stalo se několikanásobně platinovým. V roce 2001, při vyhlašování cen MTV Europe Music Awards, obdržela titul nejlepší zpěvačka.

Roman Jireš dvd – Praha 24. října (ČTK)