Metalová kapela Arakain v příštím roce vyrazí na DVD tour

Metalová kapela Arakain, která má za sebou jeden z nejúspěšnějších roků své třicetileté historie, v příštím roce vyrazí na DVD tour. Sérii koncertů odstartuje 8. března na tradičním místě v Polné u Jihlavy. Prvních 3000 zájemců získá zdarma k zakoupené vstupence na libovolný koncert DVD se záznamem výročního říjnového vystoupení Arakainu XXX Best of Tour v PVA Expo Letňany za účasti bývalých členů Lucie Bílé a Petra Koláře a dalších šestnácti kapel v roli gratulantů. ČTK o tom za kapelu informovala Lenka Netušilová.

„V novém programu zazní skladby, které se nevešly do letošního playlistu a fanoušci si je velice přejí slyšet. Chystají se dávno nehrané nebo úplně nové skladby a další překvapení,“ uvedla Netušilová.

Série 14 jarních koncertů metalové skupiny Arakain s její bývalou zpěvačkou Lucií Bílou začala 9. března v Polné u Jihlavy. Bílá s Arakainem vystupovala tři roky v počátcích své kariéry, a poté se vždy po pěti letech zúčastňovala jeho výročních akcí. Poslední koncert turné, jehož mnoho koncertů bylo vyprodáno, se uskutečnil 28. dubna v Kladně. Účast na turné odmítl bývalý dlouholetý zpěvák Arakainu Aleš Brichta.

Arakain za svoji kariéru vydal zhruba tři desítky nosičů, kterých se prodalo více než 750.000 kusů. Předloni převzal zlatou desku za prodej CD Restart, s úspěchem se setkala i loňská nahrávka Homo Sapiens..? Skupina vznikla v roce 1982. Debut Thrash The Trash kapela vydala v roce 1990, v roce 2000 získala cenu České hudební akademie Anděl.

Praha 13. prosince (ČTK) -jir mal