Vstupenky na festival Benátská v prodeji!

Loni zkrátil název, postavil program na českých a slovenských kapelách a nalákal více návštěvníků. Letos koncept zachová, přidá zahraničního headlinera, další scénu, divadelní program a nový design.

Řeč je o jednom z největších českých rockových festivalů Benátská!, který právě spouští předvánoční předprodej vstupenek pro svůj třiadvacátý ročník. Ten se příští rok od 24. do 26. července už počtvrté odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci.

Do první vlny předprodeje pořadatelé nasazují 2000 kusů vstupenek za zaváděcí cenu 823 korun při registraci na jméno. „Ty bude možné zakoupit pouze přes náš web. Lístky v kamenných prodejnách budou k dispozici zhruba do čtrnácti dnů za 899 korun plus poplatky,“ popisuje zakladatel a ředitel festivalu Pavel Mikez.

Prozradit jméno zahraničního headlinera zatím nemůže kvůli probíhajícímu vyjednávání. Rovněž vystoupení českých legend, které na festivale letos oslaví comeback nebo výročí mu zakazují smlouvy. „Zatím můžeme říci jen to, že jsme potvrdili účast patnácti českým a slovenským kapelám, mezi kterými nechybějí například Kamil Střihavka, Lenny, No Name, Desmod, Walda Gang, Wohnout, Xindl X nebo Doctor PP,“ říká.

Novinkou oproti předchozím ročníkům bude například nová scéna zaměřená na náctileté publikum. „Chceme na ní soustředit kapely, které cílí na tuto věkovou skupinu, takže zveme přední punkové a ska soubory,“ vysvětlují pořadatelé, kteří v dalších měsících postupně představí i nový vizuál festivalu.

Za třiadvacet let se může Benátská! pochlubit pozoruhodným výčtem známých hvězd, které na ní vystoupily. Objevili se zde kanadský písničkář Bryan Adams, britští rockeři James, američtí Dream Theater, švédští Clawfinger, němečtí In Extremo, irský blues rockový kytarista Gary Moore nebo němečtí Scorpions či američtí metalisté Anthrax.

Ženy zastupovaly britská zpěvačka Kim Wilde a zpívající baskytaristka Suzi Quatro. Publikum na Benátské noci, jak se dříve festival jmenoval, bylo rovněž svědkem světového comebacku německé skupiny Guano Apes.