Skupina Lucie zahraje pod širým nebem amfiteátru Lochotín

LUCIE PŘIDÁVÁ DALŠÍ KONCERT, TENTOKRÁT SE VŠAK FANOUŠKŮM PŘEDSTAVÍ V RÁMCI EXKLUSIVNÍHO KONCERTU POD ŠIRÝM NEBEM, KTERÝ SE ODEHRAJE V PLZEŇSKÉM AMFITEÁTRU LOCHOTÍN, KAM SE KVARTET VRÁTÍ PO DESETI LETECH OD SVÉHO POSLEDNÍHO LEGENDÁRNÍHO KONCERTU

V KVĚTNU TOHOTO ROKU POTVRDILA SKUPINA LUCIE NÁVRAT NA KONCERTNÍ PODIA – V PŮVODNÍ SESTAVĚ SE FANOUŠKŮM PŘEDSTAVÍ V RÁMCI ŠESTI KONCERTŮ V ČECHÁCH A DVOU NA SLOVENSKU. VĚTŠINA VSTUPENEK NA KONCERTY JE JIŽ PRODÁNA, PROTO SE SKUPINA ROZHODLA PŘIDAT JEŠTĚ JEDEN KONCERT A SICE V PLZEŇSKÉM AMFITEÁTRU LOCHOTÍN

NEJSLAVNĚJŠÍČESKÁ KAPELA POSLEDNÍCH DVACETI LET SE VRACÍ PO DESETILETÉ PŘESTÁVCE A SVÝM FANOUŠKŮM POD ŠIRÝM NEBEM
PŘEDSTAVÍ ZÁSADNÍ SKLADBY SVÉ DLOUHOLETÉ A ÚSPĚŠNÉ KARIÉRY. LEPŠÍ ZAČÁTEK LÉTA SI NELZE PŘÁT

VSTUPENKY V SÍTI TICKETPRO.CZ www.TICKETPRO.cz

CENY VSTUPENEK: DO KONCE ROKU 2013 590 KČ / v roce 2014 690 KČ/ na místě 790 KČ

VSTUPENKY V PRODEJI OD: 12/12/2013

Dlouho jsme přemýšleli o tom, zda v rámci našeho návratu neodehrát i nějaký open-air koncert. Přesvědčil nás až obrovský zájem
o námi potvrzené akce a fakt, že několik koncertů je již necelý rok před jejich konáním vyprodáno. V plzeňském Lochotíně jsme odehráli
2 legendární koncerty – jeden s programem k desce Dobrá kočzka která nemlsá a druhý se symfonickým orchestrem na turné k albu Lucie v Opeře. Dodnes na tyto koncerty velmi rádi vzpomínáme a proto pro nás volba místa, kde se koncert pod širým nebem odehraje, byla předem jasná.
Už teď se nemůžeme dočkat, až se vrátíme do lochotínského amfiteátru, samozřejmě s trochu jiným programem.“ Uvedla skupina LUCIE Ještě předtím, než jsme oznámili návrat Lucie, jsem na variantu velkého venkovního koncertu vůbec nepomyslel, ale vzhledem k obrovskému zájmu o vstupenky na již oznámené koncerty jsme si říkali, jestli nepotěšit i fanoušky na západ od Prahy. Plzeň je město kultury a proto jsem variantu koncertu na začátku léta, navíc pod širým nebem, uvítal.“ Dodal Robert Porkert, ředitel společnosti Live Nation

Myslím, že všichni z nás, kteří předchozí dva plzeňské koncerty navštívili, na ně dodnes nostalgicky vzpomínají. Já jsem velmi potěšen,
že i tentokrát – po deseti letech – u toho mohu znovu být a podílet se pořádání akce takového charakteru, protože jsem přesvědčen
o tom, že i tento koncert Lucie bude v mnoha směrech památečný.“ Luboš Grossmann, spolupořadatel, Media Production Music
Skupina LUCIE v původní, nejznámější sestavě David Koller, Robert Kodym, P.B.Ch. a Michal Dvořák, již v těchto dnech pracuje na přípravách koncertů, v rámci kterých vrátí na koncertní pódia své největší hity. Lucie vstoupila na českou hudební scénu v roce 1988. První sólovou deskou byla stejnojmenná Lucie z roku 1990, posledním původním albem pak Dobrá kočzka která nemlsá 2002. LUCIE, naposledy vítěz interpreta, skupiny dvacetiletí a držitel alba dvacetiletí z 20. ročníku vyhlášení hudebních cen Anděl, v minulosti také např. vítěz Českého slavíka v letech 1999-2002, je obrovským pojmem české hudební scény. Se všemi třemi svými prvními studiovými alby prorazila magickou hranici 100.000 prodaných nosičů, za více jak 1.000.000 prodaných nosičů získala skupina “Diamantovou desku”.

LUCIE – diskografie a ocenění

Řadová studiová alba
Lucie (1990)
In The Sky (1991)
Černý kočky mokrý žáby (1994)
Pohyby (1996)
Větší než malé množství lásky (1998)
Slunečnice (2000)
Dobrá kočzka která nemlsá (2002)

Kompilace
Vše nejlepší 88–99 (1999)
The best of (2009)
Platinum Combo 1990-2013
Koncertní alba
Lucie Live! (1998)
Lucie v opeře 2CD (2003)

Ocenění
4x 1. místo Český Slavík
2x 2. místo Český Slavík
3x 3. místo Český Slavík
12x cena České hudební akademie
20. ročník vyhlášení hudebních cen Anděl – 2010
Interpret dvacetiletí
skupina dvacetiletí
držitel alba dvacetiletí

lucie_open_air_po_deseti_letech (450 x 634)

zdroj: Petr Novák

Přidat komentář

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno