10 nejčastějších úmrtí, ve kterých můžeme všichni zemřít! Důvod 5 nás překvapil!

Průjmová onemocnění
Je to nejčastější příčina úmrtí zejména v rozvojových zemích. Jsou to hlavně děti, které umírají na tuto nemoc, které jedí hodně nezdravého jídla. Mezi nejnebezpečnější průjmová onemocnění patří úplavice, cholera, tyfus a střevní tuberkulóza. Těžký průjem vede k dehydrataci a více než 2 000 000 lidí na toto onemocnění zemře během jednoho roku, včetně mnoha dětí.

AIDS
Světová zdravotnická organizace se již roky snaží zvyšovat povědomí o závažnosti AIDS a HIV. Virus HIV se šíří imunodeficiencí, pohlavně přenosnými chorobami, transfuzí krve a neinfikovanými zdravotnickými prostředky, jako jsou stříkačky. AIDS dříve či později vede ke smrti. Na tyto nemoci každoročně umírá více než 1 500 000 lidí.

Rakovina plic
Rakoviny, zejména rakovina plic, si každoročně vyžádají životy většiny lidí. Je nejčastější u pravidelných kuřáků, kteří si každoročně vyžádají životy více než 1 milion lidí.

Tuberkulóza
Bakteriální infekce, která se obvykle zaměřuje na plíce. Je obzvláště nebezpečný pro oslabený imunitní systém a geneticky náchylné lidi. Ti, kterým se nedostává neodkladné lékařské péče, jsou následkem smrti. Přesto každý rok zemře 1,34 milionu lidí.

Cukrovka
Je to jedno z metabolických onemocnění. Zvýšená hladina cukru v krvi způsobuje trvalé poškození těla, poškození orgánů a nervů. Mezi následné účinky patří infarkt myokardu, cévní mozková příhoda a oběhové poruchy. Kromě toho každý rok na tuto nemoc zemře 1,26 milionu lidí.

Dopravní nehody
Jelikož jedinou příčinou smrti není nemoc, jsou dopravní nehody jednou z nejčastějších příčin smrti. Zvýšená opatrnost od dětství do stáří proto nebolí, protože problém ve většině případů není způsoben vaší vlastní chybou. Úmrtí tohoto druhu každoročně připravují o život více než 1 milion lidí.

Doufáme, že s výše uvedenými 10 body jsme byli schopni pomoci všem včas léčit všechny nemoci a posoudit jejich význam v každém případě. Doporučuje se také podrobné lékařské vyšetření jednou ročně, protože může zabránit řadě nemocí.

Zdroj.Ketkes