10 tradic starověkého světa, které šokují každého

Faraonova masturbace na břehu Nilu

  1. Sochy na západním břehu Nilu v Luxoru

Staří Egypťané věřili v mýtus o stvoření vesmíru bohem Atum (nebo Ra). Říkal, že svět byl původně černý chaos, z něhož se vytvořilo vejce. Z tohoto vejce vyšel bůh Atum. Zdá se, že první věc, kterou Atum udělal, když se narodil, byla masturbace. Z jeho semene se narodili bohové, kteří mu pomohli vytvořit vesmír a vládnout nad ním.

Vzhledem k tomu, že staří Egypťané věřili, že faraon je představitelem boha Ra na zemi, musel provést některé povinné rituály, jedním z nich byl každoroční rituál inscenace stvoření vesmíru Atumem. Během dovolené musel faraón spolu se svými poddanými jít na břeh Nilu, svléknout se a provést masturbaci. Zvláštní důraz byl kladen na zajištění toho, aby faraónovo sperma spadlo do řeky, a ne na zem. Poté podobnou akci provedli všichni ostatní, kteří přišli na obřad. Egypťané věřili, že tímto způsobem vyživují životodárnou sílu řeky, která jim zajistí dobrou úrodu pro příští rok.

Hračky pro dospělé ve starověkém světě

  1. Dilda z expozice Národního archeologického muzea v Neapoli

Archeologové tvrdí, že hračky pro dospělé byly mezi starými lidmi velmi oblíbené.

Nejstarší kamenné dildo se odhaduje na 26 000 let. A egyptská královna Kleopatra dokonce použila vibrátor vyrobený z duté dýně naplněné živými včelami.

Staří Řekové a Římané dilda nejen používali, ale také se je všemožně snažili modernizovat. Na dřevěné a kamenné sexuální hračky natáhli kožené kryty. Podle dochovaných písemných pramenů té doby řecké ženy během peloponneské války zahájily sexuální stávku, protože byl zastaven dovoz kvalitních kožených dild.

Rozdělení rolí

  1. Fragment starověké amfory z Neapolského národního archeologického muzea

Staří Řekové a Římané považovali myšlenku sexuálního chování osob stejného pohlaví za zcela přirozenou, takže koncept související s moderním „homosexuálem“ jednoduše neexistoval. Ale byl tu kult maskulinity.

Věřilo se, že skutečný muž by měl vždy vést sex. Pasivní partner zase převzal ženskou roli a ve společnosti s ním bylo zacházeno s určitým opovržením.

Mayské chlapčenské předmanželské vazby

  1. Kopie fresky z mayského chrámu v Chetumalu (Mexiko)

Kasty horních Mayů byly velmi praktické při výchově svých synů. Věřili, že je odpovědností rodičů nejen poskytnout jim finanční a emoční podporu, ale také uspokojit sexuální potřeby svých dětí.

Když synové ze šlechtických rodin dospěli, hledali jejich rodiče nejkrásnější mladé muže z obyčejných rodin, aby před svatbou byli sexuálními partnery svých synů. Tento svazek mezi chlapci byl považován za podobný de facto manželství a byl uznán zákonem. Májští mladíci dokonce žili spolu, dokud se neoženili, ve věku kolem 20 let. Homosexuální vztahy mezi chlapci byly oficiálně legalizovány, ale i muži ze šlechtických rodin byli za znásilnění přísně potrestáni.

Příležitostné styky v chrámu Afrodity

  1. Afroditin chrám v Kouklii

Filozof Herodotus, když hovořil o rituálech Asyřanů, zmínil prostituci. Toto zaměstnání podle něj bylo nejen legální ve starověké Asýrii, ale také povinné pro všechny neprovdané ženy. Faktem je, že Afroditin kult byl mezi Asyřany velmi populární, nebo, jak ji také nazývali, Militty, Ishtar. Proto věřili, že aby žena získala milost bohyně, musí mít sex s cizími lidmi v chrámu Afrodity. Každá žena v asyrské říši, od osob královské krve až po žebráky, se musela alespoň jednou v životě účastnit tohoto posvátného obřadu v chrámu Afrodity.

Sodomie jako zábava a posvátný obřad

  1. Fragment sochy se scénou bestiality (asi 470 př. N. L.)

Praxe se zvířaty je stejně stará jako lidstvo samo. Na kostních prutech, které jsou staré asi 25 000 let, můžete vidět scény, ve kterých lvice olizuje genitálie žen a mužů. Na zdi jeskyně v Itálii byly nalezeny obrázky ze sedmého století před naším letopočtem, kdy muž měl sex s oslem. A dokonce i v Bibli existují přímé odkazy na sodomii.

Je jisté, že bohaté ženy ve starém Římě chovaly hady pro sexuální potěšení a muži v Koloseu znásilňovali zvířata.

Na rozdíl od starých Římanů, kteří praktikovali sex se zvířaty pro potěšení nebo zábavu, byli staří Řekové považováni za zvířecí z náboženských důvodů. Během orgie udělali z tohoto aktu ústřední obřad a udělali z něj součást obřadu v chrámu Afrodity.

Zdroj:lifehub.pro