12 zvyků, které odhalují člověka, který vyrůstal v chudé rodině: Tohle zůstane vryté v paměti na celý život

7. Nic se nevyhazuje

Lidé, kteří vědí, jak těžké je vydělat peníze a něco si koupit, nic nevyhazují. Obnošené šaty nevyhazují, nosí je po domě, když jsou obnošené, nosí je na venkov a na pole, a když nejsou ani na práci na zahradě, rozstříhají je a utírají prach těmi hadry.

8. Tráví čas místo peněz

Jednou z nejvýraznějších charakteristik chudoby je přesvědčení, že peníze jsou cennější než čas. Výsledkem je, že lidé mrznou na autobusových zastávkách, místo aby volali taxíkem. Vaří hodiny místo toho, aby si objednávali jídlo z restaurací atd.

9. Panika u pokladny v obchodě

Nemohou se zbavit strachu, že nebudou mít dost peněz na zaplacení účtu u pokladny. I když mají na svém bankovním účtu dostatek peněz, stres z toho, zda jejich transakce nebude zamítnuta, je tu vždy.

10. Platba na splátky

Strach z toho, co přinese budoucnost, nutí většinu lidí platit na splátky, i když je to nakonec bude stát víc. Částka rozdělená na splátky jim tak nějak připadá méně děsivá.

11. Sami se uzdravují

Peníze jsou pro ně cennější než zdraví, takže jsou schopni chodit měsíce, aniž by museli jít na pohotovostní zubní prohlídku. Vše, co dokážou vyléčit “ lidovými prostředky“ , tak léčí, jen aby nemuseli dávat peníze a chodit k lékaři.

12. Nemožnost přijímat dary

Jsou neustále ve střehu. Mají pocit, že někomu něco dluží, a když jim někdo něco dává, myslí si, že to má postranní úmysl.