13 věcí, které musíte smazat z Facebooku. Je to ve vašem vlastním zájmu

5. „Přátelé“, kteří ve skutečnosti nejsou přátelé.

Ve věci přátelství však není důležitá kvantita, ale kvalita. A pokud mnoho vašich přátel na sociálních sítích není a nekomunikujete, je lepší je úplně smazat. Proč potřebujete tento extra balast?

6. Informace o bankovních kartách.

Při nakupování online si nikdy nenechávejte údaje o své bankovní kartě, aby se nedostaly do rukou podvodníků.

7. Telefonní číslo.

Přidáním svého telefonního čísla na sociální sítě riskujete, že získáte otravného „fanouška“, nebo možná ne takového, který bude telefonovat hovory a SMSkami.

8. Publikace, na kterých jste označeni.

V závislosti na nastavení je můžete vidět nejen vy nebo vaši přátelé, ale také ostatní uživatelé. Pokud vás fotografie, na kterých jste označeni, vystavují v neatraktivním světle, je lepší tuto značku odstranit.

9. Datum narození.

Nikdy neuvádějte své celé datum narození nebo své blízké příbuzné. Tyto informace mohou útočníkům pomoci ukrást váš účet a nastavit hesla.

10. Náčelník.

Pokud mají vaši přátelé šéfa, nezapomeňte, že může jít na vaši stránku a číst vaše příspěvky na zdi, statusy a fotky. Je pro něj lepší, aby některé takové publikace neviděl, takže se snažte nepřidávat šéfa mezi své přátele.

11. Geolokace.

Nehlašte svou polohu, protože vetřelci budou vědět, že nejste doma. Pokud se chcete podělit o fotky z dovolené, je lepší to udělat až po jejím skončení.

12. Datum dovolené.

Nemusíte všem dávat vědět na sociálních sítích, kolikrát budete mít dovolenou. V opačném případě můžete k sobě domů přilákat lupiče. Podle policie si mnoho zločinců vybírá příští oběť na sociálních sítích.

13. Fotografie vstupenky.

Nemáte ani ponětí, kolik toho můžete udělat s fotkou letenky nebo palubního lístku. Například zrušit let nebo změnit místo.

Pamatujte, že je lepší nevystavovat velkou část svého života!

Zdroj:poshepky.com