16 slavných duchů, pro které dodnes není žádné vysvětlení

9, Duch vedle železnice

Tato fotografie byla pořízena na železničním přejezdu v San Antoniu v Texasu. Je jasné, že místo pronásledují duše, které zahynuly při tragické nehodě ve 40. letech. Od té doby se věří, že každé auto, které zastaví na křižovatce, je pod ochranou těchto dětí.

10, Stín na schodech

Tuto fotografii pořídil v roce 1966 P. Ralph Hardy, kněz ve výslužbě z White Rock v Britské Kolumbii. Původně chtěl jen pořídit jednoduchou fotografii elegantních schodů v Národním muzeu v Greenwichi v Anglii, ale až když objevil přesně to, co fotografoval.

11, duch Roberta A. Fergusona

Tato fotografie byla pořízena 16. listopadu 1968, zatímco Robert A. Ferguson přednesl projev na konferenci spiritualistů v Los Angeles. Během projevu se vedle něj objevila rozmazaná postava, kterou, jak se později ukázalo, Robert později poznal. Řekl, že jeho bratr Walter byl ten, kdo zemřel v roce 1944 během druhé světové války.

12, Duch na Filipínách

Tato fotografie byla pořízena v roce 2000 v Manile na Filipínách. Dívky požádaly kolemjdoucího, aby je vyfotografoval fotoaparátem telefonu (odtud obrázek v nízkém rozlišení). Když viděli fotografii, byli oba šokováni. Obrázek dokonale ukazuje, jak někdo chytí jednu dívku za paži.

13, neviditelný pilot

Tato fotografie byla pořízena v roce 1987, kdy byla paní Sayerová a její přátelé na stanici Yoevilton Fleet Air Arm Station v Somersetu ve Velké Británii. Paní Sayerová požádala své přátele, aby ji vyfotografovali, když seděla ve vrtulníku. Po pořízení fotografie byl vyděšený, protože dobře věděl, že v tu chvíli vedle něj nikdo neseděl.

14, rozmazaný tvar

Snímek byl pořízen v roce 1959 v Corroboree Rock, který se nachází v Alice Springs v Austrálii. Jedná se o velmi slavnou fotografii, která mimochodem ukazuje průhlednou ženskou postavu, která si drží ruku za obličej a dívá se do dálky.

15, Duch v hospodě

Tento bílý duch se objevil jednou v noci ve Wolfe Pub v Penrith, Cumbria, Velká Británie. Bezpečnostní kamera také zaznamenala pohyb ducha, který náhle zmizel na cestě ke stropu. Podle místních obyvatel byla budova kdysi využívána jako pohřební ústav.

16 let, bývalá manželka

Duch potulující se po mostě Oak Grove Bridge v Kentucky je údajně nešťastnou ženou, která byla z mostu vržena do vody v 60. letech. Legenda říká, že vylila svůj život jinak než vlastního manžela a od té doby se tohoto místa nemohla zbavit.

Co si myslíte, že existují duchové?

Zdroj: