3 VĚCI, KTERÉ NEDĚLAT 1. LEDNA: Věří se, že dnešek určuje celý rok

Hned na začátku roku se vyhněte půjčování peněz . Symbolika je jasná – naznačuje, že během roku budete mít materiální problémy, tedy nebudete mít dost peněz. Toto přesvědčení se rozhodně neshoduje s vaší dosavadní praxí, že 1. ledna se nemá nic vynášet z domu. I když si všichni rádi vyměňujeme dorty, různé sladkosti a pokrmy, které jsme na Silvestra připravili, podle tohoto přesvědčení by se to dělat nemělo . Pohoďte všechny své hosty, je to jistě dobré znamení, ale při návštěvě ostatních si z jídla nic nenoste. Na to si počkejte na 2. ledna.

V některých kulturách je praní prádla 1. ledna nepřijatelné . Totiž, má se za to, že praní čehokoli by se mělo omezit na minimum, protože by to mohlo mít v příštím roce špatný vliv na zdraví domácnosti. Také se snažte být opatrní s nádobím a rozbitnými věcmi obecně, protože rozbití věcí se považuje za smůlu.

Pro štěstí s penězi

Malý rituál – vložte peníze do každé peněženky, kterou máte doma . Je to znamení, že příští rok bude plynout v blahobytu. Víra, že vstup do nového roku bez dluhů a nezaplacených účtů je dobrým znamením pro štěstí s penězi.