4-letý chlapeček s leukémií vyrábí sněhuláčky, aby si vydělal na léčení

Ne každý se narodil s tím že je zdravý a nemusí být upoután na lůžko a může bezstarostně fungovat. Nejen v době Vánoc by si měli lidé pomáhat, ale mělo by to tak být pořád.

O to víc vás zasáhne příběh o malém chlapečkovi jménem Andrej. Spolu se svou mámou, začali vyrábět maličké sněhuláky, které by pak prodali a vydělali by na synovu chemoterapii. Malý Andrej má totiž leukémii. Je až tak pilný, že je nepřestává vyrábět ani během chemoterapie. Zpočátku vyráběli a prodávali jen pár sněhuláků. Lidé, ale jejich díla přidávali na Facebook a dnes už mají tisíce objednávek.

Andrej se narodil rodičům na Ukrajině, ale přestěhovali se do Běloruska, kde svého syna začali léčit v místní nemocnici ve městě Gomel. Cena za chemoterapii je obrovská, proto si vypomáhají vyráběním sněhuláků.

Zdravotní pojišťovna jim neproplatí ani korunu. V nemocnici se již nacházejí půl roku a zůstanou zde ještě minimálně rok. Zcela prvního sněhuláka vyrobila jeho mamina, aby zkrášlila nemocniční chodbu.

Jejich rodinným přátelům se sněhulák líbil a tak je požádali, aby jim jednoho vyrobili. Postupně se objednávky navyšovaly a navyšovaly. Pak malý Andrej začal pomáhat i mámě, aby vše stíhali. Nejprve chtěli vyrobit 100 sněhuláků, jejichž cena měla být dohromady kolem 5000 Kč, ale objednávky se jen hrnuly.

na druhé stránce…

Během 4 dnů jsme měli více než 4 tisíc objednávek. Nejprve jsme pořádali charitativní koncerty a prosili lidi o pomoc prostřednictvím televize. Částky, které chodily na účet, byly vždy velmi skromné. My tomu rozumíme, dnes je ve světě tolik podvodníků, že tomu lidé prostě nevěří. Ale teď díky sociálním sítím lidé uvěřili, že máme skutečný problém. Jsme jim za to velmi vděční
Někteří lidé posílali peníze a ani si nekoupili sněhuláka. Jedna žena, která je učitelkou si objednala rovnou 100 kusů. Při tolika objednávkách, ale není možné, aby to ve dvojici stihli.

Lidé z města ve kterém momentálně jsou jim proto několikrát do měsíce pomohou s výrobou sněhuláků. Společně se setkávají v nemocnici a usilovně na nich pracují.

Mnoho z vás nám píše o číslo účtu, ale nikde se k němu nemůžeme dopátrat. Pokud byste o něm měli informace, tak nám je pošlete a rádi jej doplníme. Vyvarujte se různým zprávám, které by vás nabádaly o poslání peněz na účet, který by nebyl prověřený a tím pádem by neskončily u Andreje. Podařilo se nám však získat Facebook na Ondřejovo maminku, který najdete na tomto odkazu.